Atsivers daugiau durų

Nuo gegužės 18 d. dar labiau švelninant karantiną, plačiau atsivers ir savivaldybės administracijos durys, tiesa, su tam tikromis sąlygomis.

Pasak Ekstremaliųjų situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, nors į savivaldybės pastatą galės patekti daugiau interesantų, visgi prioritetu išliks nuotolinis aptarnavimas. Savivaldybės administracijos durys ir toliau liks užrakintos, nes baiminamasi, kad jas atrakinus nepavyks užtikrinti žmonių srautų bei saugių atstumų tarp jų. Manoma, kad ypač didelis antplūdis gali būti Mokesčių inspekcijoje, tad nuspręsta, kad žmogus, norintis apsilankyti pas specialistą, vizito laiką turės suderinti telefonu, o atvykusį prie durų jį pasitiks specialistas, kuris, atlikus reikiamus veiksmus, žmogų taip pat palydės iki durų. Tiesa, bus sudarinėjamas patenkančių į savivaldybės pastatą sąrašas, kad reikalui esant ar kilus užkratui būtų aiškūs duomenys, kas, kada ir pas ką savivaldybės administracijoje lankėsi.
 
Nuo ateinančio pirmadienio turi pradėti dirbti ir darželiai, tačiau konkretus poreikis kol kas neaiškus, nes jeigu tėvai dirba nuotoliniu būdu, vaikų į ugdymo įstaigą gali ir nevesti. Kol kas rajone, nors ir buvo sudarytos sąlygos, tėvai vaikų į darželius vesti neskubėjo. Iki penktadienio 10 vaikų lankė Kriūkų darželį, du – Šakių „Berželį“, į kurį šią savaitę, kaip informuota spaudos konferencijos metu, turėtų ateiti dar du mažamečiai.

Atsidarant sienoms savivaldybės administracija svarsto, kad gali nepakakti turimos technikos savų piliečių parsivežimui, nes juos teks parsivežti ne tik iš Klaipėdos, bet gali tekti vykti ir į Latvijos bei Lenkijos pasienį.

„Gali būti intensyvus važiavimas ir galbūt turėsim galvoti apie dar vieno automobilio pasitelkimą“, – sakė R. Juškaitis.

Anksčiau jis prašė piliečių atsakingai žiūrėti prašant suteikti šią paslaugą ir pirmiausiai grįžimą organizuotis savarankiškai, neiti lengviausiu keliu, nes „savivaldybė gali pavirsti taxi parku“ ir per šį laikotarpį „jau nemažai kilometrų teko susukti“. Pasak R. Juškaičio, būna, kad žmonės pripažįsta, jog turėtų, kas juos parsivežtų iš pasienio, atvarytų transportą, tačiau prašyti savivaldybės parsivežti tiesiog paprasčiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px