Seniūnas, iš pradžių neigęs kaltinimus, dabar juos pripažįsta

naujokaitis nusizenge
Komisijai pradėjus tirti, ar Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis savo sadyboje nelegaliai įdarbindavo už pašalpas atidirbančius žmones, pats seniūnas iš pradžių neigęs įtarimus, po kelių savaičių juos pripažino. (D. Pavalkio nuotr.)

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienį posėdžiavo savivaldybės administracijos specialiai sudaryta komisija, kuri tiria, ar Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis neviršijo savo, kaip valstybės tarnautojo, įgaliojimų nuosavoje sodyboje nelegaliai įdarbindamas už pašalpas seniūnijoje atidirbančius žmones. Iš pradžių viską neigęs seniūnas, regis, persigalvojo ir sutiko su komisijos įvardytais pažeidimais.
 
Balandžio 21 d. Šakių rajono savivaldybės administracija gavo pranešimą ir užfiksavo, kad Barzdų seniūnas R. Naujokaitis savo valdose galimai neteisėtai įdarbina už pašalpas atidirbančius žmones. Į įvykio vietą tąkart vyko pats administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, kuris įfilmavo visą situaciją, kurią pamatė seniūnui nuosavybės teise priklausančioje sodyboje. Po to savivaldybė pradėjo tyrimą dėl seniūno veiksmų teisėtumo, o specialiai sudarytai komisijai vadovavo pats direktoriaus pavaduotojas R. Juškaitis. Trečiadienį pavaduotojas dar nenorėjo atskleisti tikslių detalių, kad nepakenktų tyrimui, ir sako, kad artimiausiu metu komisija pateiks savo išvadas. Atlikdama tyrimą komisija rado ne vieną seniūno padarytą pažeidimą.

„Už tokius pažeidimus, kuriuos mes nustatėme, tai turi būti taikoma drausminė nuobauda valstybės tarnautojui, o kokia ji bus – dar spręsime“, – komentavo R. Juškaitis.

Galutinį sprendimą dėl sankcijų seniūnui priims pats administracijos direktorius, seniūno tiesioginis darbdavys Dainius Grincevičius, tačiau komisija direktoriui pateiks rekomendaciją, kokias drausmines nuobaudas galima seniūnui taikyti. Anot R. Juškaičio, keisčiausia tai, kad seniūno raštiško pasiaiškinimo turinys jau nebesutampa su parodymais, kuriuos jis išsakė žodžiu komisijos nariams trečiadienį. Pasak pavaduotojo, rašydamas pasiaiškinimą seniūnas neigė, kad jo sodyboje atidirbinėja žmonės, o kalbėdamas trečiadienį jau sutiko su tam tikrais komisijos išsakytais argumentais. Kadangi R. Juškaitis pats buvo vietoje ir nusifilmavo visą veiksmą, seniūnui sunku būtų nesutikti su įrodymais. Tyrimas užtruko dėl to, kad seniūnas ilgai nepateikė komisijai paaiškinimo dėl savo veiksmų, nes iš karto po incidento jis susirgo ir kurį laiką turėjo nedarbingumą. Beje, tarnybinis patikrinimas užsitęs ir galutinis sprendimas dėl seniūno veiksmų dar nebus greitai priimtas, nes nuo liepos 3 d. seniūnas išeina atostogauti, o komisija atostogų metu išvados seniūnui pateikti negali. Komisijos pirmininkas R. Juškaitis sako, kad, žiūrint iš žmogiškosios pusės, labai sunku įvertinti, ar pats seniūnas gailisi dėl savo veiksmų, nes rašydamas pasiaiškinimą jis viską neigė, o trečiadienį, kai komisija pateikė įrodymus, jis negalėjo su tuo nesutikti ir pripažino tam tikrus savo veiksmus. Pavaduotojas sako, kad nesutampa vien jau tai, kad iš pradžių R. Naujokaitis teigė, jog sodyba, kurioje yra rasti dirbantys žmonės, yra ne jo, o sūnaus, nors vykdant tyrimą buvo išsiaiškinta, kad sodyba priklauso pačiam seniūnui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.