Veikla bendruomenėse tęsiasi

adomaitiene
Prie Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centro „Santaka“ vairo stojo Loreta Adomaitienė. (Asmeninio archyvo nuotr.)


Pasibaigus karantinui, rajono bendruomenės ir toliau apibendrina visų metų veiklos rezultatus ir kuria ateities planus. Neseniai prie Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centro „Santaka“ vairo stojo Loreta Adomaitienė, o Lepšių kaimo kraštiečių bendruomenė pirmininkei Onai Baltrušaitienei patikėjo vairą trečiai kadencijai.
 
Dar birželio pabaigoje pokyčiai įvyko Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centre „Santaka“ –ilgamečiam šios bendruomenės pirmininkui Edvardui Belevičiui tapus Kudirkos Naumiesčio seniūnu, bendruomenei vadovauti ėmėsi Loreta Adomaitienė.

Jai ši veikla pažįstama, bendruomenėje ji ketveri metai. Šiuo metu pagal verslo liudijimą L. Adomaitienė užsiima konditerės veikla.

Nauja pirmininkė atviravo, kad naujos pareigos bendruomenės centre, kuris vienija apie 70 narių, jai buvo netikėtos, tačiau ji norėtų Kudirkos Naumiestyje įkurti bendruomenės verslą.

„Bandysime rengti projektą per Šakių krašto vietos veiklos grupę ir kurti bendruomenės verslą – steigti kepyklėlę, sukurti darbo vietą, jei gausime patalpas. Žvalgomės į buvusio pašto patalpas, kurias numatyta pagal projektą rekonstruoti“, – ateities planais dalijosi naujoji bendruomenės centro pirmininkė.

L. Adomaitienė tikino, kad bendruomenės ateities veiklos darbus svarstys susirinkusi naujoji valdyba, taip pat bandys kalbėtis ir su Kudirkos Naumiestyje veikiančiu „Naumiestiečių sambūriu“ dėl bendrų veiklų mieste.

Praėjusį penktadienį vykusio visuotinio susirinkimo pradžioje Lepšių kaimo kraštiečių bendruomenės, kurią vienija 67 nariai, pirmininkė O. Baltrušaitienė pateikė 2019m. bendruomenės veiklos ataskaitą. Joje buvo akcentuojami nuveikti konkretūs darbai, tai yra projektinės veiklos, įsigytas materialinis turtas bei kaip buvo panaudotos visos finansinės lėšos.

„Praeiti metai buvo gana įtempti. Vykdėm projektą, kurio metu buvo sukurtas filmas apie Lepšių kraštą „Čia gimėm, čia augom“, jo kūrimas pareikalavo daug jėgų, apvažiavom, kalbinom daug žmonių, net visa medžiaga nesutilpo, ją vėliau būtinai pateiksime“, – sakė bendruomenės pirmininkė ir pasidžiaugė bendruomeniečių puoselėjama gražia tradicija – rinktis gegužę Šilgalių koplyčioje ir giedoti Marijos litaniją, o rugpjūčio pabaigoje švęsti kraštiečių šventę „Mažasis atlaidas“.

Vienbalsiai bendruomeniečiai pritarė, kad O. Baltrušaitienė ir toliau vadovautų bendruomenei, kurią papildė 10 naujų narių. Šiais metais planuojama tęsti tradicines veiklas: pasiteisino pernai organizuota filmo peržiūra po atviru dangumi, daug kraštiečių dėmesio sulaukė „Mažasis atlaidas“ ir kt. Taip pat kalbėtasi, kas pasirūpintų Šilgalių koplytėlės vidaus tvarkymu, iki šiol tuo rūpinosi Gražina Šumskienė.

Tradiciškai buvo pasveikinti bendruomenės nariai, kurie per ataskaitinį laikotarpį šventė savo asmeninius jubiliejus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.