Rinkimų dieną – dėmesys patalpų dezinfekcijai

Sekmadienį rinkėjai pasuks į savo apylinkių balsavimo vietas. Apie patalpų, kurios daugiausiai yra seniūnijų žinioje, paruošimą bei iškylančias problemas koronaviruso sąlygomis kalbėtasi seniūnų pasitarime, vykusiame praėjusį antradienį.

Seniūnų pasitarime dalyvavusi Sūduvos šiaurinės apygardos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė akcentavo, kad sulaukia daugelio seniūnų klausimų dėl patalpų valymo ir joms skirtų priemonių. Pirmininkė paaiškino, kad patalpas, kuriose yra įsikūrusi rinkimų apylinkė, rinkimų dieną, sekmadienį, turės valyti, t.y. grindis plauti, išdezinfekuoti, darbuotojas tos įstaigos, kam patalpos priklauso – seniūnijai, bendruomenei ir pan. Pasak L. Sniečkuvienės, Vyriausioji rinkimų komisija dezinfekavimo priemonėmis yra aprūpinusi tik komisijos narius, kurie balsavimo patalpose turės dezinfekuoti dažnai liečiamus paviršius, vėdinti balsavimo patalpas.
 
L. Sniečkuvienė dar akcentavo, kad iš kai kurių rajono rinkimų apylinkių išgirdo, jog komisijos nariai atsisako važiuoti į namus pas rinkėjus, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis dėl kontaktų, kelionių į užsienį.

„Apygardoje yra sudaryta aštuonių narių grupė, kuri ekstra atveju vyks į bet kurią balsavimo vietą“, – informavo pirmininkė ir akcentavo, kad kol kas apsaugos priemonių rinkimų apygardai netrūksta, yra gauti chalatai, antbačiai, pirštinės ir visa kita, kas reikalinga, kad komisijos nariai būtų visiškai apsaugoti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.