Padidėjo išmokos ir pašalpos nepasiturintiems

Nuo 2021 metų pradžios auga išmokos pažeidžiamiausiems šalies gyventojams. Tikimasi, kad tokiu būdu bus prisidedama prie skurdo ir atskirties mažinimo.

Rajono seniūnų pasitarimo metu savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė informavo, kad nuo šių metų pradžios didėja baziniai socialinių išmokų dydžiai, o kartu ir piniginė socialinė parama nepasiturintiems žmonėms. Taip pat šalpos pensijos, mokamos neįgaliesiems, našlaičiams ar minimalaus socialinio draudimo stažo nesukaupusiems senjorams, tikslinės kompensacijos neįgaliesiems su specialiaisiais poreikiais.
 
Piniginės socialinės paramos dydis nuo 125 eurų didėja iki 128 eurų. Anot vedėjos, kol yra karantinas, pašalpa skaičiuojama, kai vieno šeimos nario pajamos per mėnesį neviršija 140 eurų, ir taip bus skaičiuojama, kol bus karantinas, o jam pasibaigus dar šešis mėnesius.

Taip pat šįmet didėja ir vaiko pinigai – nebe 60 eurų, o 70 eurų kas mėnesį bus mokama už kiekvieną vaiką, o jeigu yra gausi šeima arba augina neįgalų vaiką, tai jiems prisidės dar 41 euras prie tos sumos už vieną vaiką. Vedėja sako, kad pernai būtent vaiko pinigų rajone buvo išmokėta 4 mln. 724 tūkst. eurų. Socialinės paramos skyriaus vedėja prašo, kad tiek rajono seniūnai, tiek socialinės darbuotojos pažiūrėtų, jog vaiko pinigai būtų naudojami tikslingai – užtikrinant vaiko poreikius.

„Ypatingai dėmesį reiktų kreipti į socialinės rizikos šeimas, nors su jomis dirba ir Šakių socialinių paslaugų centro darbuotojos, bet kontrolės visgi reikėtų daugiau, nes atsiranda atvejų, kai lieka vis tiek nesumokėti mokesčiai už socialinius būstus“, – sakė D. Pilypaitytė.

Socialinės paramos skyriaus vedėja prašė seniūnų atkreipti dėmesį ir šį mėnesį būti pasiruošusiems pašalpos prašytojų antplūdžiui, nes jau baigėsi laikotarpis, kai Užimtumo tarnyboje registruoti asmenys gavo nedarbo draudimo išmoką po 200 eurų, daugiau ji nebus mokama, bet asmenims bus padarytos tam tikros kitos išlygos, o šie ateis į seniūnijas prašyti paramos.

Išmokas, kompensacijas ir socialinę paramą Lietuvoje gauna apie 600 tūkst. žmonių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.