Kukarskėje siautėja „medkirčiai“

bebro medziai
Kidulių seniūnė Renata Švelnytė-Mykolaitienė sunerimusi, kad bebrų apgraužti medžiai krinta ant važiuojamosios kelio dalies ir kelia pavojų eismo saugumui. R. Švelnytės-Mykolaitienės nuotr.

Kidulių seniūnė Renata Švelnytė-Mykolaitienė sunerimusi dėl Kukarskės k. (Kidulių sen.) pakelėje įsikūrusių bebrų, kurie graužia medžius, o šie lūžta ant važiuojamosios kelio dalies.
 
„Kukarskės kaime turim įsitaisę medkirčius, kurie leidžia medžius tiesiai ant pagrindinio kelio, kur vyksta intensyvus eismas“, – sunerimusi Kidulių seniūnė R. Švelnytės-Mykolaitienės. – O tie medkirčiai, tai bebrai“.

Seniūnė svarsto, kokios tarnybos rūpestis turėtų būti pakelėje įsiveisusi bebrų šeimyna, sėkmingai verčianti medžius?

Anot. R. Švelnytės-Mykolaitienės, ji informavo vietos medžiotojus bei Lietuvos automobilių kelių direkciją, kadangi kelias jų nuosavybė.

„Medžiai griūva ir kelio atitvarą įlaužė, laimei, kad neatsitiko didesnė nelaimė ir medis neužgriuvo ant automobilio. Šiuo metu dar pagraužti stovi keli medžiai. Kelininkai žadėjo sutvarkyti“, – pasakojo seniūnė.

Tiesa, gamtos apsaugos specialistai laikosi nuomonės, kad jeigu bebrai daro kažką blogo žmonių saugumui ar sveikatai, galbūt medžiotojai juos galėtų sumedžioti. Nustačius, kad jokio pavojaus nėra, patariama leisti gyvūnams tiesiog ramiai gyventi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px