Sparčiai auga priedangų skaičius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiuo metu specialiuoju ženklu „Priedanga“ šalyje jau paženklinti 2429 priedangoms skirti pastatai. Dešimčiai savivaldybių patikslinus jų sąrašus, bendras priedangų skaičius padidėjo iki 3220, t. y. 580 priedangų daugiau. Prireikus jose galėtų slėptis apie 30 proc. šalies gyventojų.

Nuo lapkričio 3 iki 17d. priedangų skaičius Vilniaus mieste padidėjo nuo 204 iki 618, Raseinių rajono savivaldybėje – nuo 18 iki 110, Kėdainių rajono savivaldybėje – nuo 45 iki 122, Kauno rajono savivaldybėje – nuo 387 iki 399, Molėtų rajono savivaldybėje – nuo 22 iki 30, Druskininkų savivaldybėje – nuo 28 iki 33.
 
Šiuo metu Vyriausybės nustatytas priedangų poreikis užtikrinamas vienuolikoje savivaldybių: Birštono, Druskininkų, Kaišiadorių rajono, Kauno rajono, Kėdainių rajono, Pagėgių, Prienų rajono, Raseinių rajono, Šakių rajono, Šilalės rajono ir Vilkaviškio rajono savivaldybėse.

Šakių rajono savivaldybės patvirtintame priedangų sąraše – 90 objektų, kuriuos galima pritaikyti trumpalaikei gyventojų priedangai nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių, gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai karo metu. Prireikus jose galėtų slėptis apie 19 tūkst. rajono gyventojų.

Priedangas rekomenduojama parinkti gyvenamųjų daugiabučių, visuomeninės, laisvalaikio, pramogų ir kitos paskirties statiniuose ar atskirai įrengtose požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse, garažuose, rūsiuose, technologiniuose, transporto ir pėsčiųjų tuneliuose, įmonių, sporto įstaigų sanitarinėse buitinėse patalpose, nedegių medžiagų sandėliuose ir kt.

Priedangų išdėstymo žemėlapis skelbiamas Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje https://lt72.lt/kolektyvines-apsaugos-statiniai-priedangos-ir-rusiai/.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px