Sparčiai auga priedangų skaičius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiuo metu specialiuoju ženklu „Priedanga“ šalyje jau paženklinti 2429 priedangoms skirti pastatai. Dešimčiai savivaldybių patikslinus jų sąrašus, bendras priedangų skaičius padidėjo iki 3220, t. y. 580 priedangų daugiau. Prireikus jose galėtų slėptis apie 30 proc. šalies gyventojų.

Nuo lapkričio 3 iki 17d. priedangų skaičius Vilniaus mieste padidėjo nuo 204 iki 618, Raseinių rajono savivaldybėje – nuo 18 iki 110, Kėdainių rajono savivaldybėje – nuo 45 iki 122, Kauno rajono savivaldybėje – nuo 387 iki 399, Molėtų rajono savivaldybėje – nuo 22 iki 30, Druskininkų savivaldybėje – nuo 28 iki 33.
 
Šiuo metu Vyriausybės nustatytas priedangų poreikis užtikrinamas vienuolikoje savivaldybių: Birštono, Druskininkų, Kaišiadorių rajono, Kauno rajono, Kėdainių rajono, Pagėgių, Prienų rajono, Raseinių rajono, Šakių rajono, Šilalės rajono ir Vilkaviškio rajono savivaldybėse.

Šakių rajono savivaldybės patvirtintame priedangų sąraše – 90 objektų, kuriuos galima pritaikyti trumpalaikei gyventojų priedangai nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių, gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai karo metu. Prireikus jose galėtų slėptis apie 19 tūkst. rajono gyventojų.

Priedangas rekomenduojama parinkti gyvenamųjų daugiabučių, visuomeninės, laisvalaikio, pramogų ir kitos paskirties statiniuose ar atskirai įrengtose požeminėse automobilių stovėjimo aikštelėse, garažuose, rūsiuose, technologiniuose, transporto ir pėsčiųjų tuneliuose, įmonių, sporto įstaigų sanitarinėse buitinėse patalpose, nedegių medžiagų sandėliuose ir kt.

Priedangų išdėstymo žemėlapis skelbiamas Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms interneto svetainėje https://lt72.lt/kolektyvines-apsaugos-statiniai-priedangos-ir-rusiai/.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px