Rajone populiariausi Izabelės, Lėjos, Herkaus vardai

Dar kūdikiui negimus, jo laukiantys tėveliai dažnai suka galvas, koks vardas galėtų būti tinkamiausias jų atžalai. Tad domimės, kokius vardus praėjusiais metais savo mažyliams rinko mūsų rajono gyventojai.

Kaip informavo rajono savivaldybės Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos pavaduotoja Daiva Subačienė, pernai rajone gimė 149 naujagimiai. Populiariausi vardai, kuriuos tėvai rinko mergaitėms, buvo Izabelė ir Lėja. Šie vardai suteikti po keturis kartus. Izabelės ir Lėjos vardai ir 2022 m., ir 2023m. neapleidžia pozicijų populiariausių vardų Lietuvoje dešimtuke.
 
Ne mažiau populiarus rajone ir Iglės vardas. Jis suteiktas trims mažylėms. Po dvi mergaites pavadinta Atėnės, Godos, Ievos, Kamilės, Liepos, Milanos ir Rugilės vardais.

Na, o Sofijos vardas, kuris šalyje sumušė visus rekordus tiek 2022, tiek ir 2023 m., mūsų rajone tokio populiarumo nesulaukė – užpernai juo buvo pavadinta viena mergaitė, o pernai jis nebuvo suteiktas nė vienai mažylei.  

Kaip ir 2022-aisiais, 2023 m. šalyje tarp populiariausių vardų yra Marko vardas, tačiau mūsų rajone juo pernai nepavadintas nė vienas berniukas (beje, 2022 m. – net penki). Praėjusiais metais mūsų krašte daugiausiai tėvelių savo vaikams rinko Herkaus vardą, kuris suteiktas net keturiems mažyliams. Ne mažiau populiarūs po tris kartus registruoti Ąžuolo, Gabrieliaus, Jono, Jorio, Kajaus ir Motiejaus vardai. Po du berniukus pavadinta Adomo, Beno, Domanto, Dominyko, Dovydo, Elijaus, Emilio, Luko, Majaus ir Matijaus vardais.

Tiesa, tiek tarp mergaičių, tiek tarp berniukų 2023-iaisiais neliko dvigubų vardų, nors 2022 m. dar buvo registruoti du – Elena Marija ir Jorė Marija. Taip pat gerokai sumažėjo nelietuviškų vardų. Pernai tik du mažyliai pavadinti Matijaus vardu (lietuviško Motiejaus vardo atitikmeniu).  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px