Ar Kontrolės komiteto pirmininkas nori atsisakyti posto?

kontroles_komitetasGintarė MARTINAITIENĖ

Metus išdirbęs Kontrolės komitetas, vadovaujamas opozicijoje esančio Edmundo Rinkevičiaus, praėjusį penktadienį vykusio posėdžio metu pritarė pateiktai veiklos ataskaitai, numatė tolimesnius darbus bei veiklos gaires. Komiteto nariai ataskaitai pritarė, bet ar visi įsigilino, kad pirmininkas ant savo komiteto narių šiek tiek „pavarė“? Be to, buvo prabilta ir apie tai, kad pirmininkas netiesiogiai nori atsisakyti užimamų pareigų.

Nuotr. E. Rinkevičiaus (kairėje) siūlymas, posėdžiams pirmininkauti pasikeičiant, nesulaukė komiteto narių pritarimo. Pirmininkui buvo priminta, kad į šį postą yra išrinktas tarybos ir už tai gauna didesnę išmoką, tad skatino nesikratyti atsakomybės.

Pritarė nesigilinę?

Džiaugdamasis, kad Kontrolės komiteto darbas nėra savitikslis ir sąlygotas nors ir nedidelių permainų, komiteto pirmininkas Edmundas Rinkevičius ataskaitoje kartu apgailestauja, kad valdančioji dauguma, turėdama absoliučią daugumą priimant sprendimus, savo galią naudojo blokuodama Kontrolės komiteto parengtus sprendimus rajono tarybai dėl komiteto veiklos programos tvirtinimo, veiklos nuostatų bei iki šios dienos neišrinkto ir nepatvirtinto Kontrolės komiteto pirmininko. Nors su pateikta ataskaita susipažino visi komiteto nariai, Aurelija Maksvytienė, Irena Haase, Zigmas Povilaitis, Kęstutis Gudelevičius, Kęstutis Smirnovas, nė vienas iš jų nesureagavo į pirmininko priekaištą, jog valdančiosios daugumos politikai, dirbantys ir Kontrolės komitete, blokuoja parengtus sprendimus. Tylėjo. Nesuprato? Neįsigilino? Tik palinkčiojo, kad pirmininko ataskaitai pritaria.
 
Nenori pirmininko posto?

Tiesa, savo nuomonę komiteto nariai išreiškė tuomet, kai E. Rinkevičius jiems pasiūlė posėdžiams pirmininkauti pasikeičiant. „Įgautumėte patirties, pamatytumėte, ką tai reiškia,  kiek darbo reikia įdėti, išbandytumėte“, - į komiteto narius kreipėsi pirmininkas. Tačiau jam buvo priminta, kad už pirmininkavimą jis gauna didesnę algą ir į šį postą yra patvirtintas rajono tarybos. „Nesuprantu, ar jūs netiesiogiai norite atsisakyti pirmininko pareigų?“ – teiravosi K. Smirnovas. K. Gudelevičius, taip pat nesuprasdamas tokių siūlymų esmės, klausė, ar E. Rinkevičiui jau nusibodo šios pareigos. Pirmininkas patikino tik norėjęs parodyti, koks nelengvas ir atsakingas šis darbas.

Dirbo produktyviai

E. Rinkevičiaus pateiktoje veiklos ataskaitoje minima, kad per 2011 metų aštuonis mėnesius komitetas surengė šešis posėdžius, apsvarstė 19 klausimų, kurie nedubliavo rajono tarybos svarstomų klausimų, parengė bei pateikė tris tarybos sprendimus, taip pat rekomendacijas, prašymus bei pasiūlymus įstaigoms, įmonėms ir organizacijoms. Pirmininkas atkreipė dėmesį, kad savo nuomonę komiteto posėdžiuose galėjo išreikšti ir kiti tarybos nariai, savivaldybės administracijos darbuotojai, įmonių, įstaigų bei organizacijų atstovai.

Numatė veiklos gaires

„Esame svarstę beveik visas įmones, išskyrus Šakių vaistinę, kuri ne pirmus metus baigia nuostolingai. Norėčiau galutinai išsiaiškinti, kokia ten padėtis“, - numatydamas ateinančių metų veiklos planą kalbėjo pirmininkas. Jam pritarė ir kiti nariai, nusprendę su šios įmonės veikla susipažinti išsamiau. Be to, pirmininkas siūlė galbūt surengti konferenciją ar kita forma pakalbėti apie viešuosius pirkimus ir šioje sistemoje, jo įsitikinimu, klestinčią korupciją. Kol kas nuspręsta šiuo klausimu surinkti informaciją ir, jei kils klausimų, imtis tam tikrų veiksmų. Be to, nuspręsta komiteto veiklos nuostatus pasitvirtinti rajono taryboje. Balsuojant už šį sprendimą K. Smirnovas ir Z. Povilaitis susilaikė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.