Daugiau laisvų darbo vietų - daugiau įdarbintųjų

Per balandžio mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje užregistruoti 1524 bedarbiai, iš jų Šakių savivaldybėje – 352. Palyginus su kovo mėnesiu, registracija Šakių savivaldybėje sumažėjo 1.7 proc., lyginant su praėjusių metų balandžio mėnesiu – padidėjo 76.9 proc.

Iš Šakių savivaldybėje užsiregistravusių bedarbių apie 10 proc. niekur nedirbę, 34 proc. iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje nedirbę dvejus ir daugiau metų, 25 proc. rajono bedarbių yra vyresni nei 50 m., 14 proc. sudaro jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Gegužės 1 dieną Marijampolės teritorinėje darbo biržoje buvo registruoti 12529 bedarbiai. Mažiausiai bedarbių užregistruota Šakių skyriuje – 2575, daugiausiai, 6318 - Marijampolės skyriuje, tačiau čia bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių yra mažiausias apskrityje.

Praėjusį mėnesį gerokai padaugėjo laisvų darbo vietų. Šakių skyriuje užregistruotos 138 laisvos darbo vietos - 66 daugiau nei kovą. Iš jų 79 skirtos terminuotiems ir 59 neterminuotiems darbams. Balandį rajone įdarbinti 195 asmenys – 89 daugiau nei buvo kovo mėnesį. Neterminuotas darbas suteiktas 125, terminuotas – 70 asmenų. Praėjusį mėnesį 55 darbo ieškantys asmenys pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus – 31 daugiau nei kovo mėnesį ir apie 5 proc. mažiau nei 2011 metais tuo pačiu laikotarpiu. Pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti, subsidijuojamam įdarbinimui ir viešiesiems darbams, į darbo rinką integruoti 132 asmenys. Daugiausiai iš jų, net 115, skirta viešiesiems darbams. Darbo paieška nutraukta 314 asmenų. Iš viso nuo metų pradžios rajone įdarbinti 443 žmonės.

Šakių rajone didžiausias bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų praėjusį mėnesį, kaip ir ankstesnįjį, buvo Barzdų seniūnijoje – 20 proc. Antroje vietoje pagal bedarbystę yra Gelgaudiškio seniūnija, tik čia bedarbių nuo 19.2 proc. kovą sumažėjo iki 18.7 proc. balandį. Per praėjusį mėnesį trim procentais bedarbių sumažėjo Slavikų seniūnijoje. Balandžio mėnesį mažiausia bedarbystė buvo Lekėčių seniūnijoje - bedarbių procentas nuo 9.4 proc. kovą sumažėjo iki 5.2 proc. balandį. Kriūkuose nedarbas sudarė 8.8 proc., Lukšiuose – 10 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.