Ar visi maršrutai išliks?

autobusaiArtimiausiame tarybos posėdyje turėtų paaiškėti, kaip keisis UAB „Šakių autobusų parkas“ maršrutai.
 
Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta administracijos direktoriaus pavaduotojo Algimanto Damijonaičio vadovaujama komisija, kuri  peržiūrėjo Šakių rajono savivaldybės visuomenei būtinų vietinio reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutų tinklą ir teiks rajono savivaldybės tarybai  tvirtinti maršrutų sąrašą. Didžioji dalis šių maršrutų yra nuostolingi ir savivaldybė nuostolius kompensuoja iš savo biudžeto. Visgi, nors planuojama kai kuriuos maršrutus naikinti, kitų – pakeisti laiką, tačiau pripažįstama, kad visiškai panaikinti šios socialinės paslaugos neina, nes tai daliai visuomenės ypač naudinga ir yra vienintelė galimybė susisiekti su rajono centru ir pan.

Tiesa, Šakių autobusų parko vietinio susisiekimo autobusais dažniausiai važinėja moksleiviai ir pensinio amžiaus žmonės, kuriems taikomos lengvatos. Galutinį žodį šiuo klausimu tars rajono taryba.

Tarybos posėdyje turėtų būti priimtas sprendimas dėl kompensacijų už nuostolius, patirtus vykdant keleivinio transporto viešųjų paslaugų įsipareigojimus apskaičiavimo ir išmokėjimo tvarkos aprašo. Aiškinama, kad iki šiol vežėjų patiriami nuostoliai buvo apskaičiuojami bei padengiami tik tam tikruose maršrutuose. Kituose maršrutuose to paties vežėjo pelnas nebuvo vertinamas remiantis naujuoju aprašu, kompensacijos būtų skaičiuojamos neišskiriant nei nuostolingų, nei pelningų maršrutų, nes visi jie yra reikalingi, laikomi viešosiomis paslaugomis, tad konstatuojama, kad privaloma skaičiuoti tiek sąnaudas, tiek pajamas. Naujovė ta, kad kompensaciją savivaldybė galės išmokėti avansu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px