90 inkilų laukia sugrįžtančių paukščių

inkilaiVieno žinomiausių Lietuvos gamtininko profesoriaus Tado Ivanausko dėka prieš 90 metų šalyje buvo pradėta švęsti Paukščių dieną. Gražios sukakties proga šiemet ši diena pirmadienį vieningai paminėta šalies urėdijose. Ta proga Gelgaudiškio girininkijoje simboliškai iškabintos devynios dešimtys naujų inkilų.
 
Nuotr. Gelgaudiškio girininkijoje Paukščių dienos proga iškabinta 90 naujų inkilų.
 
Paprastai Šakių miškų urėdijos atstovai pavasariais paukščiams inkilus keldavo minėdami Žemės dieną. Šįkart šakiečiai miškininkai, solidarizuodamiesi su šalies urėdijomis, naujus namus paukšteliams dovanojo Paukščių dienos proga. Lietuvoje ši diena šiemet minima 90 kartą, nuo to momento, kai pirmą kartą ją švęsti paragino gamtininkas prof. T. Ivanauskas. Tad praėjusį pirmadienį akciją „Devyniasdešimt paukščių pavasarių“ vainikavo visuotinis inkilų kėlimas.

„Šiandien iškelsime 90 inkilų. Kai kelsite juos, žiūrėkite, kad inkilų landos nebūtų šiaurinėje pusėje. Jeigu jie bus atsukti į šiaurę, inkilai lieka retai arba iš viso nelankomi“, - tikino urėdas Sigitas Tamošaitis. Gelgaudiškio girininkijos 70 metų miško parko žvaigždėje, išsišakojusioje į aštuonias skirtingas kryptis, nešini naujais inkilais pasklido moksleiviai, mokytojai, medžiotojai girininkai ir visuomeninio judėjimo „Gerumo ąžuolas“ nariai. Taip miške iškilo 90 naujutėlaičių inkilų, laukiančių gyventojų.

Be to, šalies urėdijos organizavo gražiausių sparnuočių nuotraukų konkursą „Paukščiai – mažieji draugai“. Fotografo Vido Venslovaičio vadovaujama komisija nugalėtoja paskelbė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivę Viktoriją Puidokaitę. Ji rajonui atstovaus baigiamajame renginyje, kuris kovo 25 dieną vyks Tado Ivanausko zoologijos muziejuje. Čia bus atidaryta įspūdingiausių darbų paroda.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px