Domėjosi aplinkosaugos klausimais

Pirmadienį vykusiame Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Tarpučių kaimo bendruomenės susirinkime gyventojai aptarė aktualius gyvenvietės nūdienos klausimus. Į daugelį gamtosauginių klausimų teko atsakyti į susirinkimą atvykusiam aplinkosaugininkui.
 
Pirmadienį Tarpučių kaimo gyventojai buvo sukviesti į susirinkimą aparti gyvenvietės rūpesčius. Gyventojai pripažino, kad jau dangelį metų kaimas kenčia dėl lietaus vandens pertekliaus, mat  gyvenvietė neturi tinkamos šio vandens surinkimo ir nuvedimo sistemos.     

Kaip ir daugelyje kitų rajono gyvenviečių, pasak Šakių aplinkos apsaugos agentūros specialisto Stanislovo Pocevičiaus, Tarpučiuose ypač aktualus nuotekų šalinimo klausimas. „Gyventojams aktualus nuotekų tvarkymas, kadangi nėra tinklų. Jos tvarkomos saviveiklos būdu. Teko vienam kaimo gyventojui surašyti protokolą. Žmonės sunerimo, jiems pasidarė aktualus šis klausimas, todėl teko paaiškinti, kokios gresia baudos už netinkamą jų tvarkymą“, - sakė aplinkosaugininkas. Anot jo, gyventojai noriai tvarkytųsi nuotekas, tačiau tam neturi galimybių, nes daug kur nėra nuotekų tinklų. Gera žinai ta, kad pastaruoju metu rajono gyventojai tampa sąmoningesni ir laisva valia prie namų įsirengia vietinius valymo įrenginius. Kaip patikino aplinkosaugininkas, rajone būtų galima suskaičiuoti daugiau nei šimtą tokių gyventojų.  

Tuo pačiu aplinkosaugos specialistas supažindino bendruomenės narius su mėšlo tvarkymo, atliekų rūšiavimo, želdinių tvarkymo reikalavimais, paaiškino atliekų rūšiavimo naudą valstybei ir patiems gyventojams.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px