Kiek turėtų būti vieši komitetų posėdžiai?

balciunas2Kiekvienas žingeidus pilietis turi teisę stebėti tarybos posėdžius tiek salėje, tiek internetu. Tačiau kiek turėtų būti vieši komitetų posėdžiai? Apie tai diskutavo patys tarybos nariai, šiuo klausimu neturintys vieningos nuomonės.
 
Nuotr. V. Balčiūnas gana aktyviai pasisakė už tai, kad būtų viešinama kuo daugiau posėdžių medžiagos. Jis įsitikinęs, kad tai naudinga ne tik tarybos nariams, bet ir visuomenei.
 
Tarybos narys Vaidas Balčiūnas pasisako už tai, kad reikėtų viešinti komitetų posėdžių protokolus. Tai esą būtų naudinga tiek patiems tarybos nariams, tiek visuomenei. „Dažnai net patys tarybos nariai nežinome, kaip buvo svarstomi klausimai viename ar kitame komiteto posėdyje. Įrašų taip pat nėra. Manau, visiems būtų naudinga žinoti, kaip vyksta diskusijos, kaip priimami sprendimai ir kokie yra motyvai“, - tarybos posėdžiu metu aiškino V. Balčiūnas. Pasak jo, pasiskaičiusi protokolus, visuomenė turėtų galimybę susidaryti nuomonę apie tarybos narių aktyvumą, jų atstovavimą rinkėjų interesams. Pasak vienos iš darbo grupės narių, vicemerės Rimos Rauktienės, dirbusios prie tarybos veiklos reglamento ir papildymo, iki šiol tiesiog nebuvo tokio poreikio. Tuo labiau, kad su šia medžiaga turi teisę susipažinti kiekvienas tarybos narys. Reikia tik iniciatyvos. Visgi kai kurie politikai kėlė klausimą, ar verta apsisunkinti skelbiant protokolus, nes į posėdžius gali ateiti visi suinteresuoti asmenys. Visgi, kaip tenka pastebėti, tokių būna retai.

Tarybos narys Edmundas Rinkevičius, Regioninės plėtros komiteto vardu, kuriam ir vadovauja, kėlė dar vieną klausimą. Šio komiteto narys Martinas Eimutis atkreipė dėmesį, kad internetinėje svetainėje niekaip nefiksuojami tarybos narių paklausimai. Taigi E. Rinkevičius siūlė, kad prie kiekvieno tarybos nario atsirastų tam tikra žyma ir eitų matyti, kokį paklausimą tarybos narys pateikė, kada tai padarė ir koks buvo gautas atsakymas. Šiai minčiai pritarė ir Irena Haase. Ji tikino, kad savivaldybės administracija turi rengti atsakymus į įvairius paklausimus, tačiau kartais pasigendama operatyvumo, tenka prašyti ar priminti, kad būtų pateiktas vienas ar kitas atsakymas.

Po ilgų diskusijų buvo priimtas sprendimas, kad komitetų posėdžių protokolai, sprendimai ir išvados teikiami suinteresuotiems asmenis ir skelbiami savivaldybės interneto tinklalapyje. Tiesa, už tokį sprendimo projektą tarybos nariai balsavo nevieningai. Antanas Burkšaitis, Aušrelė Pukinskienė, Violeta Simonavičienė, Irena Haase, Marija Jurgilienė buvo prieš, Kęstutis Smirnovas susilaikė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px