Sausį gimė 32 šakiečiai, 6 jų - užsienyje

Praeitą mėnesį mirimų ir gimimų skaičius apylygis – gimė 32 gyventojai, mirė – 39. Visi naujagimiai gimė gyvi ir sveiki. Pasaulį išvydo žymiai daugiau mergaičių - 20, nei berniukų – 12. Užsienyje gimė 6 rajono gyventojai, 8 vaikams pripažinta tėvystė.
 
Tradiciškai didžiausias mirtingumas yra Šakių mieste – čia mirė 27 iš visų 39 rajono mirusiųjų. Tuo tarpu gimė čia tik 8 naujagimiai. Tai bene prasčiausi rodikliai rajone. Tuo tarpu Šakių seniūnijoje gimė 7 žmonės, o mirė tik vienas.

Šakių civilinės metrikacijos skyriaus pateiktais duomenimis, Barzduose ir Gelgaudiškyje praėjusį mėnesį tik geros naujienos, nes gimė čia po tris naujagimius, o nemirė nei vienas žmogus. Kudirkos Naumiestyje – dar geriau, čia taip pat niekas nemirė, o gimė 4 naujagimiai. Mirčių neužregistruota ir Žvirgždaičiuose, Sintautuose, Slavikuose, tačiau čia nebuvo nei gimimų. Niekas nemirė, tačiau gimė vienas naujagimis Plokščiuose.

Sudarge ir Kiduliuose rodikliai vienodi - mirė po 2 žmonės, o gimė po 1. Lukšiuose – niekas negimė, bet mirė 2 žmonės, Kriūkuose taip pat niekas negimė, o mirė 1 gyventojas. Lekėčiuose mirė ir gimė po vieną, Griškabūdyje irgi mirė tiek pat, kiek gimė – po tris žmones.

Prastokai sausio mėnesį šakiečiams klojosi meilės reikalai – čia amžiną meilę prisiekė ir susituokė tik 5 poros, o 13, kažkada tai jau padariusiųjų, nusprendė šiuos įžadus nutraukti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px