Už aktyvią veiklą apdovanojo atminimo medaliu

jonuska milceviciaus  nuotr
Stefano Milčevičiaus nuotr.: „Žalgirio“ draugijos prezidentas Algis Bronislavas Vasiliauskas (dešinėje) sveikina šakietį Juozą Jonušką.


Praėjusį penktadienį Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ ataskaitinės konferencijos metu Vilniuje išskirtinio dėmesio sulaukė ir šios draugijos Šakių skyriaus vadovas Juozas Jonuška.
 
J. Jonušką „Žalgirio“ draugija pasveikino su neseniai praėjusiu 70-mečiu, padėkojo už aktyvią veiklą vystant kūno kultūrą ir sportą draugijoje bei apdovanojo atminimo medaliu ir padėkos raštu. Taip pat paskatinimui į draugijos skyriaus sąskaitą buvo pervesta 200 eurų. Pasak J. Jonuškos, pinigai bus skirti renginių organizavimui bei apdovanojimų įsigijimui. Mat planuojama tęsti ir Girėnų trijų kartų krepšinio turnyrą, sausį laukia šaškių ir stalo teniso veteranų varžybos, o štai triatlono varžybas šiais metais planuoja organizuoti respublikiniu lygiu.

J. Jonuška prisiminė, kad „Žalgirio“ draugijai rajone beveik 20 metų ir visuomet prie draugijos vadovo vairo buvo būtent jis. Kaip rajono sporto specialistas dirbo 21-erius metus, tad sportui atiduoda didžiulė gyvenimo dalis.

„Net nežinau, kiek vakarų, kiek dienų, savaitgalių atiduota sportui. Viskas, kas buvo susiję su sportu, ėjo per mane. Dar ir dabar būna nuomonių, kad kito tokio durniaus kaip Jonuška rajone nebus“, – mintimis dalijosi pašnekovas.

Užtat šis apdovanojimas, kaip pripažįsta J. Jonuška, be galo malonus ir glostantis širdį. Iki pat apdovanojimo įteikimo jis nežinojo, kad bus pagerbtas, tad įspūdis buvo dar didesnis.

„Galbūt buvo keista, nes vis teiravosi, ar dalyvausiu renginyje, ar turėsiu kaip atvykti, siūlė įvairius variantus, kad tik būčiau, bet kad būsiu apdovanotas, nežinojau. Tai pamaloninimas“, – pripažino J. Jonuška.

Tuo labiau, kaip kalbėjo jis, kad pasitraukus iš pareigų savivaldybėje iš tuometinės administracijos sulaukė tik gėlės žiedo. Bet nuoskaudos sako nejaučiantis, nes ne dėl apdovanojimų ir įvertinimų dirbo, dirba ir dar planuoja dirbti.

Renginio metu vykusiose diskusijose J. Jonuška dalijosi mintimis, kad reikėtų pakoreguoti nuostatus ir sudaryti sąlygas atskirai varžybose dalyvauti miestų bei rajonų atstovams.

„Niekaip nelaimės mažas rajonas prieš kokį Kauną. Turėtų varžytis miestai su miestais, o rajonų klubai su rajonų. Šis pasiūlymas buvo palydėtas plojimais“, – sakė J. Jonuška.

Renginio metu draugijos prezidentas Algis Bronislavas Vasiliauskas susirinkusius supažindino su „Žalgirio“ 2016–2017 m. darbais, renginiais, ataskaitomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px