Taurė – vėl Šakių seniūnijos sportininkų rankose

seniuniju zaidynes
Nuotr. Seniūnijų sporto žaidynėse kitas seniūnijas nurungė Šakių seniūnijos seniūno Daliaus Jasevičiaus (antras iš dešinės) vadovaujama komanda.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gegužės 19 d. Šakių rajono Jaunimo kūrybos ir sporto centre (JKSC) vyko vienuoliktos Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių pirmojo etapo varžybos Šakių rajono mero taurei laimėti. Ją laimėjo daugkartiniai čempionai – Šakių seniūnijos sportininkai.

Praėjusio šeštadienio rytą į JKSC salę rinkosi sportiškai nusiteikę rajono seniūnijų sportininkai. Tiesa, nors rajone yra 14 seniūnijų, šiais metais varžėsi vos šešios: Šakių, Gelgaudiškio, Griškabūdžio, Kriūkų, Lukšių bei Sintautų.

Sportininkus ir seniūnus pasveikino JKSC direktoriaus pavaduotoja Rima Mozūraitienė ir palinkėjo sportinio užsidegimo ir gerų emocijų.

Žaidynes atidarė rajono meras Edgaras Pilypaitis, kuris pasidžiaugė, kad sportininkai tokiu gražiu oru laisvalaikį leidžia ne gamtoje ar prie vandens telkinio, o pasirinko aktyvų poilsį.

„Šiandien čia galite ir bendrauti, ir parungtyniauti. Linkiu sveikų ambicijų, gero adrenalino ir smagaus pabuvimo“, – linkėjo meras.

Sportininkai rungėsi krepšinio 3x3, tinklinio, futbolo, rankų lenkimo, stalo teniso, smiginio, baudų metimo bei štangos stūmimo rungtyse. Seniūnai vikrumą išbandė seniūnų rungtyje.

Pirmiausia prie stalo teniso stalų stojo Šakių, Gelgaudiškio, Lukšių ir Sintautų teniso žaidėjai. Geriausiai sužaidė gelgaudiškiečiai, antri liko Šakių, treti – Lukšių žaidėjai.

Į JKSC krepšinio aikštelę išbėgo penkios komandos – iš Kriūkų, Šakių, Griškabūdžio, Gelgaudiškio bei Lukšių seniūnijų. Ant nugalėtojų pakylos lipo griškabūdiečiai, antroji vieta atiteko Kriūkų, trečioji – Šakių krepšininkų komandai.

Baudų metimo rungtyje dalyvavo visų žaidynėse dalyvavusių seniūnijų atstovai, taikliausi buvo lukšiečiai (Eduardas Mačiulis, Viktorija Pavalkytė), antri liko Šakių (Aurimas Švelnys, Jolanta Kriaučiūnienė), treti – Kriūkų ( Jokūbas Stanaitis) sportininkai.

Šiais metais į žaidynes įtraukta štangos spaudimo rungtis. Čia jėgas išbandė tik Šakių, Gelgaudiškio ir Lukšių seniūnijų sportininkai. Pastarosios atstovas Edvinas Ignatavičius ir pelnė pirmą vietą, antroje vietoje palikęs Mindaugą Sutkaitį iš Šakių, trečioje – Gintarą Stuką iš Gelgaudiškio.

Rankų lenkime stipriausi buvo šakiečiai, antri liko Griškabūdžio, treti Sintautų seniūnijos sportininkai.

Smiginį taikliausiai mėtė taip pat šakiečiai, antri liko gelgaudiškiečiai, treti – sportininkai iš Sintautų.

Gražus šeštadienio oras buvo palankus futbolo ir tinklinio žaidėjams. Futbole nepralenkiami buvo gelgaudiškiečiai, antroji vieta atiteko Sintautų, trečioji – Šakių komandai. Tinklinį žaisti geriausiai sekėsi lukšiečiams, antri liko Šakių, treti – Sintautų sportininkai.

Seniūnams teko nešti pripūstą oro balioną. Šioje rungtyje nepralenkiamas buvo Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, nuo jo nežymiai atsiliko Lukšių seniūnijos sekretorė Lina Varnauskienė, trečias liko Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis.

Susumavus varžybų rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko Šakių komanda, jiems ir atiteko rajono mero taurė ir teisė Šakių rajonui atstovauti zoninėse varžybose. Antroje vietoje liko Lukšių, trečioje – Gelgaudiškio seniūnijos sportininkai.

Prizines vietas užėmę sportininkai buvo apdovanoti medaliais, o komandos – taurėmis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.