Lietuvos plento taurė ir vėl Šakiuose!

plento taure sakiai
V. Venslovaičio nuotr. Šiais metais prie starto linijos stojo beveik 300 dalyvių, tarp kurių važiavo ir 12 šakiečių.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau tampa tradicija, kad didžiausia plento dviračių lenktynių serija Baltijos šalyse neaplenkia Šakių rajono. Šie metai ne išimtis – praėjusį sekmadienį dviratininkai būtent mūsų krašte varžėsi pirmajame, viename iš aštuonių, „Lietuvos plento taurės“ dviračių etape.

2017 metais Šakiuose startavo „Šakiai Classic“ lenktynės, kurios pasiteisino su kaupu, tad pernai Šakiuose vyko antrasis, o šiais metais pirmasis „Lietuvos plento taurės“ etapas. Neabejojama, kad ir kitais metais vienas iš etapų bus organizuojamas būtent Šakių rajone, nes pagyrų negaili dviratininkai, o sustoti neketina ir pagrindiniai etapo rajone organizatoriai – Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras su direktorės pavaduotoju Paulium Puskunigiu priešaky.

„Labai džiaugiamės, kad neatsisako dviratininkai ir galime tokį renginį suorganizuoti būtent rajone. Džiugu, kad esame viso to dalis. Turbūt nesuklysiu pasakydamas, kad rajone tai apskritai vienas didžiausių sporto renginių“, – sako P. Puskunigis.

Šiais metais prie starto linijos stojo beveik 300 dalyvių. Kaip įprasta, A grupėje dalyvavo stipriausi sportininkai, turėję įveikti ilgiausią 114,3 km trasą (septynis ratus) – tokių buvo 56, B distanciją – 65,4 km rinkosi daugiausiai dviratininkų, net 133, o 76 dviratininkai, pasirinkę trumpąją C distanciją, mynė 32,7 km. Beje, būtent šią distanciją išbandė ir 12 šakiečių dviratininkų mėgėjų. Šakių komanda buvo apdovanota kaip gausiausia komanda, o kai kurie dviratininkai pelnė ir medalius: moterų grupėje pirmą vietą iškovojo Eglė Plančiūnienė, antra buvo Indrė Balčiūnienė. U-18 grupėje tarp šakiečių pirmas buvo Donatas Muraška, antras – Matas Brazdauskis. B distancijoje važiavo du šakiečiai  – Ramunė Šapolaitė ir Žygimantas Žemaitaitis, tačiau ant nugalėtojų pakylos jiems užlipti nnepavyko.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju (A grupė) tapo Eimantas Gudiškis, kuris distanciją įveikė per 2 val. 42 min. 29 s. Vidutinis nugalėtojo greitis – 40,46 km/h. B grupės nugalėtoju tapo Martynas Jočys, distanciją įveikę per 1 val. 41 min. 32 s. ir išvystęs vidutinį 38,27 km/h greitį. C grupėje greičiausias buvo Arminas Petkevičius (vidutinis greitis 34,66 km/h), trasą įveikęs per 56 min. 36 s.

Visa distancija iš Zyplių driekėsi Lukšių ir Zypliabūdžio link, o pasiekę Akėčius dviratininkai pro Liepalotus vėl grįžo į Zyplius. Tad neįprastą reginį kaimiškose vietovėse mielai stebėjo ir rajono gyventojai. Kad ir ne itin gausiai, bet žiūrovų buvo ir pagrindiniame starto miestelyje – Zypliuose, kur dviračių sportu besidomintys žiūrovai galėjo gyvai stebėti žinomų sportininkų finišus.

Dalyviai išties palankiai vertina etapą mūsų rajone, nes jis išsiskiria ne tik gražia aplinka, šiltu priėmimu, bet ir smagiu bendravimu bei vaišingumu, mat niekur kitur dalyviai nesulaukia pavaišinimo sriuba, o pas mus tai jau irgi tapo tradicija. Pačių dviratininkų aukšta kultūra neatsistebi ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana. Jis negalėjo patikėti, kad po varžybų nereikėjo nė šiukšlių rinkti ar išniokotos teritorijos tvarkyti.

Pasak P. Puskunigio, prie varžybų organizavimo daug prisidėjo ir Marius Pavalkis bei Darius Pavalkis, jis dėkingas ir policijai, nes varžybose talkino net keturi ekipažai, o pagalbos sulaukta ir iš Marijampolės. Be to, tvarką ir saugumą kelyje prižiūrėjo ir 10 motociklininkų (Lietuvos enduro klubas). Tradiciškai prie varžybų organizavimo prisideda ir savanoriai – šįkart jų buvo 16.

Beje, renginio metu nuobodžiauti neteko ir mažiesiems dviratininkams – vyko vaikų estafetinės dviračių varžybos, kurioms prizus įsteigė Šakių visuomenės sveikatos biuras. Be to, buvo atviros ir Zanavykų muziejaus bei Zyplių dvaro durys, kur buvo galima apžiūrėti ekspozicijas, buvo vedamos ekskursijos ir net edukacinė programa.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.