Apdovanojo geriausius Lietuvos graplingo imtynininkus

grappling sakiai
Apdovanojimais džiaugėsi nemažas būrys šakiečių, pernai čempionatuose sulaukusių aukščiausių įvertinimų. D. Pavalkio nuotr.

Vasario 11 d. kavinėje „Kiba“ aidėjo nuotaikingi maršai ir griausmingos ovacijos – čia įvyko Lietuvos graplingo federacijos 2021 m. geriausių sportininkų apdovanojimai. Į iškilmingą renginį susirinkusius sportininkus bei juos atlydėjusius artimuosius sveikino Lietuvos graplingo federacijos įkūrėjas Kęstutis Smirnovas, federacijos prezidentas Adrijus Kupstas bei Seimo nariai Irena Haase ir Giedrius Surplys.
 
Aštuntąjį gimtadienį švenčianti graplingo federacija per savo gyvavimo metus sparčiai augo. Pasak K. Smirnovo, 2014 m. federacija vienijo tris sporto klubus, o dabar – visą pusšimtį, todėl į ceremoniją Šakiuose pasidžiaugti savo ir kolegų pasiekimais atvyko sportininkai iš įvairiausių Lietuvos kampelių – praėję metai sėkmingiausi buvo vilniečiams, ukmergiškiams, jurbarkiečiams, klaipėdiečiams ir mūsų kraštiečiams.  

Pirmiausiai apdovanoti geriausius rezultatus NoGi (be kimono) disciplinoje pasiekę sportininkai – jiems taures ir atminimo dovanėles įteikė G. Surplys. Seimo narys pasidžiaugė, jog nuo seno savo karžygiais garsėjanti Lietuva turi kuo didžiuotis ir šiandien, kovotojams jis linkėjo stiprybės, dvasios pilnumo, kuo mažiau traumų ir kuo daugiau pergalių. O pergalių praėjusiais metais šakiečiams tikrai netrūko – NoGi disciplinoje net šešis apdovanojimus susišlavė „Ošimo“ sporto klube besitreniruojantys Vytauto Smirnovo auklėtiniai:  Vakaris Rudokas (U11 amžiaus grupė, 1 vieta), Regimantas Onusaitis (meistrų amžiaus grupė, 3 vieta), Ariana Šuopytė (mergaičių U13 amžiaus grupė, 2 vieta), Jurita Janušytė (mergaičių U13 amžiaus grupė, 3-4 vieta), Viltė Merkevičiūtė (merginų suaugusiųjų amžiaus grupė, 2 vieta), Estela Stankaitytė (merginų suaugusiųjų amžiaus grupė, 3 vieta). Meistrų amžiaus grupėje geriausiu buvo pripažintas ir kraštietis K. Smirnovas „Audros“ sporto klube treniruojamas Ričardo Piepuolio.

Sėkmingiausius GI (su kimono) disciplinos kovotojus apdovanojo Seimo narė I. Haase. Ji dėkojo sportininkams už federacijos garsinimą ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, linkėjo, jog ši sporto šaka vieną dieną taptų olimpine. Čia apdovanojimų gausa vėl džiaugėsi „Ošime“ V. Smirnovo treniruojami šakiečiai: V. Rudokas (U11 amžiaus grupė, 2 vieta), Matas Janušis (U15 amžiaus grupė, 3 vieta), J. Janušytė (mergaičių U13 amžiaus grupė, 2 vieta), Sandra Bacevičiūtė (merginų suaugusiųjų amžiaus grupė, 1 vieta), V. Merkevičiūtė (merginų suaugusiųjų amžiaus grupė, 2 vieta). Sėkmė praėjusį sezoną nusišypsojo ir sporto klubo „Audra“ kovotojams – apdovanojimas buvo įteiktas Tautvydui Antanaičiui (suaugusiųjų amžiaus grupė, 2 vieta). Žinių ir patirties vaikinas sėmėsi iš paties geriausio – Tautvydo treneris K. Smirnovas šios disciplinos meistrų amžiaus grupėje buvo tituluotas sėkmingiausiu 2021 m. sportininku.  

Pagerbus stipriausius praėjusių metų sportininkus, graplingo federacijos prezidentas A. Kupstas apdovanojo geriausius  teisėjus ir trenerius, o federacijos įkūrėjas K. Smirnovas įteikė paskatinimo premijas sporto organizacijoms bei apdovanojo aktyviausius klubus.

Visą pulką aukščiausius rezultatus demonstravusių sportininkų paruošęs V. Smirnovas užsitarnavo geriausio trenerio titulą, o jo vadovaujamas „Ošimas“ pripažintas vienu iš pačių aktyviausių sporto klubų. Tačiau labiausiai treneris džiaugėsi savo auklėtinių sėkme, kurią, pasak jo, lėmė didelis sportininkų ryžtas, užsispyrimas ir pavyzdingas disciplinos laikymasis.

„Šiais metais sekėsi tikrai neblogai, gal net labai gerai. Pandemijos laikotarpis sukėlė sunkumų, buvo labai svarbu sudėlioti dienotvarkę, varžybų grafikus, treniruotes ir išlaikyti gerą formą. Buvo iškilę nemažai  iššūkių ir sportininkams, ir man, kaip treneriui, bet sportininkai laikėsi režimo, todėl pasiekė nemažai rezultatų. Džiugu, kad per šį laikotarpį „Ošimo“ klube pavyko išlaikyti sportininkų branduolį, klubą paliko tik keletas mokyklą baigusių jaunuolių, tačiau jų vietas užėmė mažiukai“, – sezoną komentavo V. Smirnovas.

2021 m. rezultatais didžiavosi ir Lietuvos graplingo federacijos prezidentas A. Kupstas. Tiesa, vyras apgailestavo, jog varžybose sportininkai liko be palaikymo – dėl įvairių ribojimų į sales nebuvo įleidžiami žiūrovai. Visgi besikeičianti pandemijos padėtis suteikia vilties, kad situacija netrukus pasitaisys ir viskas grįš į senas vėžes.

„Kokios varžybos gali būti be žiūrovų? Nėra ši sporto šaka labai populiari, bet vis tiek žmonės ateidavo ir stebėdavo, o pernai mes statėme apsaugą, kad jų neįleistų... Bet iš esmės visą varžybų planą įgyvendinom, viskas gerai, esame patenkinti. Tikrai buvo geriau nei 2020 m., kai nevyko nei varžybos, nei apdovanojimai. Tikimės, kad iki vasaros pandemija baigsis, vėl visi galėsime žiūrėti, stebėti ir bendrauti“, –  nuotaikomis dalijosi A. Kupstas.

Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos šventėn susirinkę sportininkai bei svečiai buvo pakviesti papietauti ir paskanauti aštuntojo federacijos gimtadienio torto.

Agnė Kereišiūtė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.