Sintautuose varžėsi šaškininkai

saskesSintautuose, minint Lietuvos valstybės dieną, be kitų renginių įvyko ir paprastųjų šaškių varžybos. Jos prasidėjo simultanu prie 15 lentų, kuriame varžybų dalyviai kovojo su šakiečiu šaškininku kandidatu į sporto meistrus Alvydu Grinkevičiumi.

Nuotr. Varžybose Sintautuose dalyvavo 24 šaškininkai.

Trylikoje partijų nugalėjo A.Grinkevičius, lygiąsias pasiekė sintautiškė pirmaatskyrininkė Jūratė Švelnienė, o svečią pasiduoti privertė kita sintautiškė - Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė. Pastarajai aktyviai talkino didelis šaškių entuziastas, rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius.

Po to įvykęs turnyras nustebino dalyvių gausa, kuriame jėgas išmėgino net 24 šaškininkai. Absoliučioje įskaitoje nugalėjo visas partijas laimėjęs ir 9 taškus surinkęs lukšietis Alfonsas Sakalauskas, antroje vietoje liko šakietis Arūnas Danielius (7 tšk.), trečias – Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos aštuntokas Simanas Žurauskas (6,5 tšk.).
 
Jaunučių grupėje geriausias buvo Justas Sakalauskas (6 tšk. ), antras – Gytis Vizgirda (5 tšk., abu iš „Varpo“ vidurinės mokyklos), trečias – sintautietis Donatas Unguvaitis (5 tšk.). Tarp jaunių geriausią rezultatą pasiekė minėtasis S.Žurauskas, antras buvo Mantas Aleksa (5 tšk., „Varpas“), trečiasis – Deividas Ūsas (4,5 tšk., Sintautai). Suaugusiųjų įskaitoje po A.Sakalausko ir A.Danieliaus trečiuoju liko sintautiškis Rynaldas Petravičius (5 tšk.).

Merginų ir moterų prizininkės (visos sintautietės) išsirikiavo šia tvarka: Jūratė Švelnienė (5,5 tšk.), Evelina Domeikaitė-Dovydaitienė (5 tšk.), Vitolda Kantautienė (4,5 tšk.).

Renginio organizatoriai – Sintautų jaunimo klubas „Penta“, Sintautų bendruomenės centras ir Sintautų kultūros centras – nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo diplomais, medaliais ir rėmėjų įsteigtais piniginiais prizais. Meras J.Bertašius asmeniškai paskyrė piniginius prizus vyriausiajam ir jauniausiajam turnyro dalyviams. Jais šįkart buvo aštuoniasdešimtmetė Anelė Valavičienė iš Sintautų bei Gytis Vizgirda (g. 1999 m.) iš Šakių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px