Svečiai iš Kazlų Rūdos domėjosi Rytų kovos menais

kazlu_ruda_svRugpjūčio 16 dieną  Šakių džiudžitso ir kobudo sporto klubą „Ošimas“ ir Dziudo sporto klubą „Audra“ aplankė Kazlų Rūdos vaikų dienos centro „Šypsniukas“ auklėtiniai ir jų vadovai Raimonda Matukynienė bei Aušra ir Sabina Kudžmaitės. Svečiai domėjosi Rytų kovos menų programomis, savigynos nuo užpuoliko metodais, sveikatingumo ir meditavimo užsiėmimais.

Nuotr. Kazlų Rūdos vaikų dienos centro auklėtiniai ir jų vadovai tikisi ir ateityje bendrauti su sporto klubo „Ošimas“ sportininkais.

Sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas papasakojo apie klubo veiklą, atsakinėjo į vaikų klausimus, aprodė neseniai įruoštą naują aikštyną, treniruoklių ir kovos menų sales, o atsisveikindamas padovanojo po tušinuką su klubo ženklu.

Sporto klubas „Ošimas“ tokiomis patalpomis kaip „Audra“ negali pasigirti. Jie glaudžiasi Jaunimo kultūros centro „Jaunystė“ patalpose ir draugiškai jomis dalijasi su Šakių cirko „Šypsena“ kolektyvu. „Ošimo“ prezidentas Vytautas Smirnovas papasakojo apie Rytų kovos menų dvasią ir naudą auklėjant jaunimą šia kryptimi, paaiškino, kas yra būtinoji gintis. Vaikai domėjosi klubo simbolika ir atributika, Zen meditavimo praktika, klausė, kam skirtas varpas ir moktakas (mušamasis muzikinis instrumentas).
 
„Ošimo“ sportininkai demonstravo parodomąją džiudžitso imtynių programą su ginklais ir be jų. Svečiams iš Kazlų Rūdos labai patiko rodomi koviniai veiksmai savigynai nuo užpuoliko. Jie patys  galėjo paskambinti varpu ir moktaku, pavartyti klubo nuotraukų albumus, kuriuose galima rasti ir įamžintus Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus mokinių sportinius pasiekimus. Vaikams patiko, kad klube galima viską išbandyti ir pasirinkti kryptį pagal savo sugebėjimus: sportavimo, sveikatingumo, meditavimo, džiudžitso technikos demonstravimo ar imtynių kovas ringe. Kazlų Rūdos vaikų dienos centro vadovai atsisveikino su V.Smirnovu pasikeitę simbolinėmis atminimo dovanėlėmis, tikėdamiesi ir ateityje pratęsti šį gražų ir mielą bendravimą su mūsų rajono Rytų kovos menų sporto klubais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px