Naujametę naktį ligonių bumo nesulaukė

Jei kalėdiniu laikotarpiu Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje budintys medikai vos spėjo suktis, tai Naujųjų sutiktuvės jiems buvo gana ramios. Kaip informavo Šakių ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus vyresnioji slaugos administratorė Irena Petrauskienė, Naujų metų sutiktuvės niekuo nesiskyrė nuo eilinės nakties.

Sutinkant Naujuosius ir pirmąją Naujųjų dieną pacientų pagausėjimo nebuvo sulaukta, tačiau, kaip įprastai, į Priėmimo-skubios pagalbos skyrių buvo besikreipiančių su širdies problemomis, kraujotakos sutrikimais ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.
 
„Didelių įvykių neturėjom, gyvenom gana ramiai. Gal todėl, kad buvo tik viena šventinė diena, ligonių bumo nesulaukėm“, – atviravo I. Petrauskienė.

Beje, ji paminėjo, kad ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekciniai susirgimai mūsų rajono gyventojų dar nepaleidžia, vis dar kreipėsi daug karščiuojančių ir vaikų, ir suaugusių. Tačiau, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Marijampolės departamento duomenimis, virusinių susirgimų mažėja – priešpaskutinę praėjusių metų savaitę Šakių rajone registruota 12 gripo ir 330 ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų atvejų, o paskutiniąją – aštuoni gripo ir 156 ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekciniai susirgimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.