Daugėja susirgimų vėjaraupiais

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per dešimt šių metų mėnesių registruota daugiau kaip 16 tūkst. susirgimų vėjaraupiais. Aukščiausi sergamumo rodikliai nustatyti Alytaus ir Marijampolės apskrityse. Marijampolės visuomenės sveikatos centro Šakių skyriaus specialistai informavo, kad 2018 m. Šakių rajone buvo nustatyti 53 vėjaraupių atvejai, o per 2019 m. – 305 atvejai.

Vėjaraupiai ypač sparčiai plinta vaikų ugdymo įstaigose – vienas susirgęs vaikas gali apkrėsti visą grupę. Laikotarpis nuo užsikrėtimo iki pirmųjų ligos požymių trunka 11–21 dieną. Nuo ligos pradžios sergantysis turi būti izoliuojamas 10 dienų. Privaloma neleisti vaiko į ugdymo įstaigą, nes ligonis gali užkrėsti kitus asmenis 5 dienas iki bėrimo ir 5 dienas po paskutinio bėrimo elemento.
 
Vėjaraupiai – ūmi virusinė liga, pasireiškianti karščiavimu, pūsleliniu odos ir gleivinių bėrimu. Dažniausiai užsikrečiama uždarose patalpose per oro lašelius, sergančiajam kosint, čiaudint ar kalbant.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px