Koronavirusas rajone: sergančių 292, mirė dar vienas žmogus

Nuo ketvirtadienio Šakiuose sustabdyta vakcinavimo centro veikla, mat pastaruoju metu čia besiskiepijančių skaičius ypač sumažėjęs. Po rajoną baigs kursuoti ir mobili vakcinavimo komanda, tad nuo šiol skiepijimo procesus koordinuos šeimos gydytojai.

Ketvirtadienio duomenimis, rajone sirgo 292 žmonės, iš jų 86 vaikai iki 16 metų, saviizoliacijoje – 380. Pagal sergamumą 100 tūkst. gyventojų tenka 1196 atvejai, Lietuvoje – 1226. Per tris paskutines dienas naujai susirgo 102 žmonės, 72 pasveiko. Dienos susirgusių vidurkis – 24 asmenys. Spalio 18 d. nuo Covid-19 mirė dar vienas žmogus, tad nuo pandemijos pradžios rajone fiksuotos 39 mirtys. Šiuo metu 13 sergančiųjų koronavirusu yra gydomi ligoninėse.
 
Iš buvusių sergamumo židinių iškrito Šakių ligoninės Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius, tad iš viso šiuo metu rajone yra 13 židinių. Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, džiugu tai, kad kol kas likusiuose židiniuose padėtis stabili, virusas neplinta.

Per savaitę mobiliame patikros punkte atlikti 856 testai, iš jų 22,7 proc. teigiamų. Kasdien punkte yra galimybė atlikti 96 testus – po 48 antigenų ir PGR.

Per tris paskutiniąsias dienas paskiepyti 183 žmonės, iš jų 82 pakartotine, trečiąją doze. Iš viso pakartotinai rajone paskiepyti 445 asmenys, daugiausiai tai vyresni nei 80 metų žmonės.

Iš viso rajone paskiepyta 17 tūkst. 508 piliečiai arba 67,2 proc. gyventojų (Lietuvoje – 63,9 proc.).

Nuo ketvirtadienio, kaip informavo R. Juškaitis, veiklą sustabdė Vakcinavimo centras, nuo pirmadienio po rajoną nustos kursuoti ir autobusiukas. Jei šios iniciatyvos pradžioje kasdien būdavo sulaukiama po kelis šimtus norinčių pasiskiepyti, tai dabar tokių jau atsiranda tik apie 10. Vakcinavimo centre taip pat gerokai sumažėjęs besiskiepijančių skaičius, tad atsižvelgiant į tokius rodiklius ir nuspręsta skiepijimo procesus perleisti ambulatorijoms.

„Tie, kurie gali ar nori atvykti į Šakius, galės skiepytis ir Šakių pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, tai registruojasi arba 1808 arba 60725. Arba rajono vietose registruojasi savo ambulatorijoje“, – aiškino savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px