Rajone sveikatos priežiūros personalas pakankamas

Higienos instituto Sveikatos informacijos centro duomenimis, praėjusiais metais šalyje dirbo 12.2 tūkst. įvairių specialybių gydytojų. 10 tūkstančių gyventojų teko 38 praktikuojantys gydytojai. Pažvelkime, kokia situacija yra mūsų rajone.

Kaip ir ankstesniais metais, geriausi rodikliai yra didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau Marijampolės apskrityje ir Šakių rajone, lyginant su panašaus dydžio savivaldybėmis, situacija nebloga. Pasak savivaldybės gydytojos Dainos Bagdonienės, galima pasidžiaugti, kad Šakiuose yra tokia situacija. „Žinau tokių vietovių Žemaitijoje, kur žmonės turi laukti didžiulėse eilėse arba jų gyvenamojoje vietoje netgi nėra registruojami pas gydytoją, nes jų tiesiog trūksta arba nėra. Seni žmonės turi vykti į gretimus miestelius“, - teigė D. Bagdonienė.

Šakių rajone praėjusiais metais buvo 68 praktikuojantys gydytojai ir 201 slaugytojas. Pavyzdžiui, Alytaus rajono savivaldybėje šie skaičiai atitinkamai 16 ir 43. Tad 10 tūkstančių alytiškių tenka tik 5 praktikuojantys gydytojai. „Pas mus nėra blogai. Reikia tikėtis, kad taip išliks ir toliau, tačiau šalyje yra daug vietovių, kur situacija gana bauginanti“, - konstatavo savivaldybės gydytoja.

Praktikuojančių odontologų skaičiumi pirmauja Kauno apskritis. Šakių rajono savivaldybėje praėjusiais metais buvo 22 odontologai, 10 tūkstančių rajono gyventojų teko 6.4 odontologo.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos duomenimis, 2010 metų pabaigoje buvo 2875 vaistininkai, tai yra 107 mažiau nei ankstesniais metais. Pagal pateiktus duomenis, Šakių rajone yra 16 vaistinių, tad 10 tūkstančių gyventojų tenka 5.5 vaistininko. Pavyzdžiui, 2010 metais Kazlų Rūdos savivaldybėje buvo 7, Kalvarijos – 4 vaistinės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px