Šakių „Varpo“ mokyklos taryba patvirtino – uniformos bus

Po balandžio 22 dieną Šakių „Varpo“ mokykloje vykusio visuotinio tėvų susirinkimo, kuriame buvo pristatytos nuo naujų mokslo metų ketinamos įvesti uniformos, tėvai galėjo išsakyti savo nuomonę naujai vykdytoje apklausoje. Nors kilo daug aistrų, kurios persikėlė ir į internetinę erdvę, tačiau net 425 tėvai uniformai pasakė „taip“.
 
Šakių „Varpo“ mokykloje šiais mokslo metais mokosi 884 mokiniai. Iš viso buvo apklausta 717 mokinių tėvų. Apklausoje nedalyvavo šiais mokslo metais mokyklą baigiančių 167 mokinių tėvai (113 – 8 kl. ir 54 – 10 kl.).  Už mokyklinių uniformų įvedimą pasisakė 425 (59,27 proc.), prieš buvo -  245 (34,17 proc.)mokinių tėvai. Susilaikė arba nei pritarė, nei tam priešinosi 47 mokinių tėvai (6,56 proc.).

Remiantis atliktos tėvų apklausos rezultatais, balandžio 27 dieną Mokyklos taryba patvirtino mokyklinių uniformų įvedimą Šakių „Varpo“ mokykloje nuo ateinančios rugsėjo 1 – osios. Mergaitėms patvirtinta privaloma uniformos dalis - švarkas su mokykline emblema, sijonas, vienspalviai be piešinių ir aplikacijų (spalvą galima pasirinkti) polo marškinėliai; berniukams - švarkas su mokykline emblema, klasikiniai tamsūs džinsai/kelnės, vienspalviai be piešinių ir aplikacijų (spalvą galima pasirinkti) polo marškinėliai ir kaklaraištis.

Posėdžio metu nuspręsta atlikti naujo uniformų tiekėjo atranką. Atsižvelgiant į tėvų pastabas ir pasiūlymus, mokyklinių uniformų dėvėjimo tvarka bus koreguojama  ir tvirtinama artimiausiame Mokyklos tarybos posėdyje.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px