Jaunieji humanitarai dalyvavo olimpiadose ir konkursuose

Šiuo metu uoliausiai besimokantys moksleiviai dalyvauja įvairiose olimpiadose bei konkursuose. Daug galimybių išmėginti savo jėgas bei parodyti turimas žinias turėjo ir jaunieji humanitarai.

Tarptautiniame jaunimo epistolinio rašinio konkurse dalyvavo 14 jaunuolių iki 15 m. iš šešių rajono mokyklų. Komisija geriausiais pripažino keturis darbus ir juos pateikė respublikiniam etapui. Pirmąją vietą užėmė penkiolikmetė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Emilija Vensaitė (mokytoja Rasa Bublaitienė), antrąją – dvylikametė Sintautų pagrindinės mokyklos mokinė Viktorija Prapuolenytė (mokytoja Daiva Orintienė). Trečiąją vietą konkurse užėmė dvylikametis Kidulių pagrindinės mokyklos moksleivis Nojus Mikelionis (mokytoja Danutė Dimaitienė), ketvirtąją – penkiolikmetė žiburietė Armanda Januškevičiūtė (mokytoja Rasa Bublaitienė).
 
Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse dalyvavo keturi moksleiviai. Komisija geriausiais pripažino du darbus, kurie pateikti respublikiniam konkursui. Literatūros mokslo ir kritikos sekcijoje pateikusi darbą „Dvaras lietuvių literatūroje“ varžysis Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientė Akvilė Pranskaitytė (mokytoja Danutė Aniulienė). Kalbos sekcijoje respublikiniame konkurse varžysis Griškabūdžio gimnazijos abiturientė Rugilė Bosaitė (mokytoja Jolanta Laurinaitienė), pateikusi darbą „Portalo delfi.lt antraštėse vartojamų veiksmažodžių gramatinės kategorijos ir jų funkcijos“.

Rajono vienuoliktokų anglų kalbos olimpiadoje dalyvavo 13 moksleivių iš Šakių „Žiburio“, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Griškabūdžio bei Lukšių Vinco Grybo gimnazijų. Pirmąją vietą užėmė žiburietė Gabrielė Venskaitytė (mokytoja Ilona Martinkaitienė) antrąją ir trečiąją vietas užėmė žiburiečiai, Jurgitos Bataitienės mokiniai Ignas Jasulevičius ir Dominykas Staugaitis.

Rajono Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje dalyvavo devyniolika 9–10 klasių ir trylika 11–12 klasių mokinių iš Šakių „Žiburio“, Griškabūdžio, Lukšių Vinco Grybo, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijų, Šakių „Varpo“ mokyklos, Kidulių, Kriūkų, Sintautų pagrindinių mokyklų moksleiviai. Tiek 9–10 klasių, tiek 11–12 klasių tarpe beveik visas prizines vietas susišlavė „Žiburio“ gimnazijos mokiniai. 9–10 klasių grupėje pirmąją vietą laimėjo Gabija Endzelytė (mokytoja Jūratė Vizgirdienė), antrąją – Gustė Žukauskaitė (mokytoja Vita Valuntienė) ir trečiąją – Naglis Gudiškis (mokytoja Rasa Bublaitienė). Tarp 11–12 klasių moksleivių pirmąją vietą užėmė Ieva Daniliauskaitė (mokytoja Nijolė Vaičiulienė), antrąja vieta dalijosi Rokas Balčiūnas (mokytoja Rasa Bublaitienė) ir  Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos moksleivė Emilija Andriukaitytė (mokytoja Vilma Sodonytė-Jurkšaitienė), trečiąją vietą olimpiadoje užėmė Vaiva Frančiakaitė (mokytoja Vita Valuntienė).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.