Mokosi efektyviau auklėti vaikus

Šakių lopšelyje-darželyje „Klevelis“ vasario mėnesį startavo psichologės Aušros Jakavičienės programa „Mokykla tėvams ir auklėtojams“. Programos dalyviai džiaugiasi unikalia galimybe susipažinti ir pasimokyti, kaip ir kokiais efektyvesniais būdais auklėti vaikus.

Pirmą kartą programoje kartu dalyvauja ir pedagogai, ir tėveliai – tai suteikia daugiau aiškumo apie pedagogų ir tėvelių vaikams taikomus auklėjimo būdus. Smagu, kad į šią programą tėveliai įsijungia šeimomis, dalyvauja ir vyrai.
 
„Vaikus auklėti tampa vis sunkiau… Dažnai tėvai pasijunta bejėgiai iškilus rimtoms problemoms, susijusioms su vaiku. Labai svarbu, kad mūsų vaikai mokėtų atpažinti jausmus, žinotų ir jaustų ribas tiek šeimos gyvenime, tiek už jos ribų, kad tėvai ir vaikai galėtų susikalbėti nežemindami ir neskaudindami vieni kitų. Vaiko skatinimas bendradarbiauti palengvina tėvų ir vaikų santykius“, – sako psichologė A. Jakavičienė.

Šių užsiėmimų metu tėvai ir pedagogai ne tik aptaria idėjas, skatinančias vaiko bendradarbiavimą, bausmių ir pasekmių sistemą, konfliktų sprendimo būdus, susipažįsta su metodais, padedančiais skatinti vaiko savarankiškumą, kaip vaiką pagirti ir paskatinti, bet ir patys prisimena savo vaikystę bei santykius su savo tėvais. Įvairių pratimų metu tėvai ir pedagogai įsigyvena į vaiko vaidmenį ir išgyvena įvairiausius jausmus, patys pajusdami, ką kartais išgyvena jų vaikai.

Psichologė A. Jakavičienė stebi tendenciją vaikų auklėjimą patikėti ugdymo įstaigoms. Ši „Mokykla tėvams ir auklėtojams“ – puiki galimybė tėvus sugrąžinti į vaikų auklėjimą ir į vaikų gyvenimą. Specialistė džiaugiasi „Klevelio“ grupės tėvų ir pedagogų motyvacija ir augančiu, stiprėjančiu sąmoningumu bei noru kuo efektyviau, humaniškesniais būdais auklėti vaikus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.