Atsisveikino su mylimiausiais knygų personažais

biblioteka vaikai
Nuotr. Savo mylimus knygų personažus kūrė ne tik bibliotekos ir jos padalinių, bet ir 12 rajono švietimo įstaigų – tiek darželių, tiek ir mokyklų – skaitytojai.  


Gegužės 15 d. Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos salėje vyko kūrybinės parodos „Dovana Lietuvai – mylimiausi personažai“ uždarymas, į kurį susirinko gausus būrys vaikų ir suaugusiųjų iš viso rajono. Parodoje buvo eksponuojama net 133 jų kūrybos darbai.
 
Šį renginį organizavę Šakių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai nesitikėjo, kad jis sulauks tokio didelio susidomėjimo. Kūrybinės parodos koordinatorė bibliotekininkė Ingrida Talalienė džiaugėsi, kad savo mylimus knygų personažus kūrė ne tik bibliotekos ir jos padalinių skaitytojai, bet ir 12 rajono švietimo įstaigų – tiek darželių, tiek ir mokyklų – ugdytiniai. Visiems jiems buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.

Aktyviausiai parodoje dalyvavo vaikai ir suaugusieji iš Gelgaudiškio ir Barzdų. Savo mėgstamiausius knygų personažus bibliotekai pristatė ir suaugusieji iš Lukšių, netgi Vilkaviškio.

Galbūt todėl paroda ir sulaukė tokio didelio lankytojų antplūdžio, nes kūrybinius darbus skubėjo apžiūrėti draugai, šeimos nariai, pažįstami ir kaimynai. Ir kaip neskubėsi, jei jus bibliotekoje pasitinka Kempiniukas Plačiakelnis, žmogaus ūgio lapė, kuri yra laimė, įspūdingos varlės, Kakė Makė, bitė Maja ir kiti knygų personažai. Visi jie paliko savo atsiliepimus, kuriuos bibliotekininkai sudėjo į knygą.

Reikėtų pridurti, kad kūrybinės parodos metu vaikai fotografavosi su knygų personažais. Čia netgi vyko netradicinės pamokos, kurias savo mokiniams vedė Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Aida Celskytė. Be to, bibliotekos skaitytojai išsirinko ir savo skaitomiausių knygų penketukus. Rajono pradinukams labiausiai patinka Tomo Dirgėlos „Domas ir Tomas“, Rebekos Unos „Labas, aš Tadas“, Gajos Gunos Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“, Kento Clarko ir Brandono Sniderio „Piteris Galingasis ir ne kažin kokios jo galios“ bei Davo Pilkey „Kapitono Bekelnio  nuotykiai“. 5–9 klasių mokiniai skaitomiausiomis pripažino Davido Levithano „Kitokia diena“, Kristinos Gudonytės „Drugeliai virš bedugnės“, Kieros Cass „Sirena“, Paulo van Loon „Siaubų autobusas 6“ ir Kristinos Ohlsson „Sidabrinis vaikas“

Renginio metu Šakių „Varpo“ mokyklos 1b klasės mokiniai (mokytoja Jūratė Daniliauskienė) susirinkusiems į parodos uždarymą vaikams parodė meninę kompoziciją „Laimė yra lapė“, sukurtą pagal rašytojos Evelinos Daciūtės to paties pavadinimo knygą. Režisierė – Šakių „Varpo“ dramos studijos vadovė Vilija Meškaitienė. Be abejo, koks renginys be muzikos. Šįkart skambėjo pianino garsai – koncertavo Šakių rajono meno mokyklos fortepijono mokytojos Bronės Bajorūnaitės mokiniai.

Kūrybinės parodos dalyviai tikisi, kad ši paroda taps tradicine ir džiugins vaikus ir suaugusius dar ne vienerius metus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.