Konstitucijos egzamine aktyvesni moksleiviai

Spalio 4 d. rajono savivaldybės tarybos salėje vyko Konstitucijos egzaminas, šįkart nesulaukęs didelio šakiečių dėmesio. Teisines žinias pasitikrino tik keturi asmenys (praėjusiais metais – penki) – du iš jų turintys teisinį išsilavinimą. Vaikai buvo aktyvesni nei suaugusieji – Konstitucijos egzaminą savo mokyklose laikė net 330 mokinių.

Tarp moksleivių aktyviausi buvo Kudirkos Naumiesčio gimnazistai – Konstitucijos egzamine dalyvavo net 92. Deja, nė vienas iš jų nepateko į antrąjį etapą. Kiek geriau sekėsi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos auklėtiniams – čia teisines žinias pasitikrino 70 moksleivių, du iš jų dalyvaus ir kitame etape. Šakių „Varpo“ ir Sintautų pagrindinėje mokykloje Konstitucijos egzaminu susidomėjo po 35 mokinius, tačiau nė vienam nepavyko teisingai išspręsti 25 iš 30 testo klausimų. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje Konstitucijos egzaminą laikė 25 gimnazistai, trims iš jų pavyko patekti į antrąjį etapą.
 
Teisines žinias pasitikrino ir 15 Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokinių, po 13 iš Kidulių pagrindinės mokyklos, Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro bei Griškabūdžio gimnazijos, 12 iš Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro, septyni Žvirgždaičių progimnazijos mokiniai, tačiau nė vienas iš jų į kitą etapą nepateko.

Į antrąjį egzamino etapą, kuris vyks spalio 18 d., be Gustės Žukauskaitės, Agnės Kereišiūtės ir Mildos Kriščiokaitytės iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos bei Deimantės Bakaitytės ir Emilijos Jokymaitytės iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, pateko ir savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriaus vedėja Rita Vaičiūnienė. Spalio 25 d. net 32 geriausi Konstitucijos žinovai bus pagerbti Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančioje ceremonijoje. Juos sveikins egzamino globėja – Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Laimėtojams skirta daug prizų, kurie pravers toliau plečiant žinių akiratį, – tai ir planšetiniai kompiuteriai, ir elektroninės skaityklės, ir partnerių dovanos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.