Šių metų konferencijos tema – lyderystė

Lapkričio 15–16 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko kasmetinė Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo konferencija (LIMK) „Lyderystė“, kurioje dalyvavo arti 70 pedagogų iš visos Lietuvos mokyklų. Tarp jų ir mūsų rajono švietimo įstaigų atstovai iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, Šakių „Varpo“ mokyklos, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo, Kriūkų, Lekėčių, Plokščių mokyklų-daugiafunkcių centrų ir Sintautų pagrindinės mokyklos.

LIMK nariai kasmet renkasi siekdami keistis patirtimi ar siūlyti naujas švietimo idėjas. Ne veltui konferenciją pradėjo „Varpo“ dramos studijos kompozicija „Dedu tašką“ (vadovė Vilija Meškaitienė). Šių metų konferencijoje susidomėta forumo teatru, kurį konferencijos dalyviams pristatė interaktyvių dramos metodų ekspertė Raimonda Agnė Medeišienė ir profesionalūs aktoriai Mantas Cegelskas, Valentinas Krulikovskis ir Irena Jankutė. Šio metodo tikslas – mokytis, diskutuoti ir išreikšti savo poziciją, čia kiekvienas žiūrovas gali tapti aktoriumi ar režisieriumi.
 
Remdamiesi septynių žmonių asmenine bei profesine patirtimi, aktoriai meistriškai improvizavo ir įtraukė visą auditoriją į diskusiją, sprendžiant šiemet LIMK iškeltą klausimą: kas yra geras švietimo lyderis? Kriūkų mokyklos-daugiafunkcinio centro direktorė Lilija Liutvinienė supažindino susirinkusius su Lietuvoje įgyvendinamu projektu „Lyderių laikas“, kuriame dalyvauja ir mūsų rajono mokyklos. Jo pagrindinis siekis – inicijuoti mokytojus veikti ir skatinti jų lyderystę.

Po pietų dalyviai pasiskirstė į penkias grupes ir išvyko į Šakių „Varpo“ mokyklą, Plokščių mokyklą-daugiafunkcį centrą, Sintautų pagrindinę mokyklą, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centrą, viena grupė liko „Žiburio“ gimnazijoje. Įstaigos pristatė savo veiklas, dalijosi gerąja patirtimi, supažindino su lankytinomis vietomis. Vakarop konferencijos dalyviai buvo svetingai sutikti Gelgaudiškio dvare, kur jie aptarė metų veiklas, patvirtino LIMK tarybą ir prezidentą. Visuotiniu sprendimu klubo vairas liko Vaino Brazdeikio rankose.

Antroji diena buvo skirta edukacinei išvykai po žymias Šakių krašto vietas – Zyplių dvarą, Zanavykų muziejų, Kudirkos Naumiestį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.