Direktoriai įvertinti tik aukščiausiais balais

svietimo istg direktoriai
Nuotr. Rajono švietimo įstaigų direktorių darbu meras iš esmės patenkintas, todėl juos įvertino tik gerai arba labai gerai. Šis vertinimas sutapo su įstaigų bendruomenių nuomone.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Pirmadienį rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis baigė vertinti švietimo įstaigų vadovų veiklą. Pirmą kartą jiems praėjusiais metais buvo iškeltos užduotys, kurių įgyvendinimas ir buvo aptartas pokalbių metu. Panašu, kad direktoriai sėkmingai susidorojo su visais iššūkiais, nes nė vienas nebuvo įvertintas blogai arba patenkinamai.

Nebuvo priežasčių įvertinti blogiau

Pasak E. Pilypaičio, užduotys praėjusių metų pradžioje mokyklų ir darželių vadovams buvo suformuluotos pirmą kartą ir vienas iš pagrindinių kriterijų buvo etatinio darbo apmokėjimo modelio įdiegimas, su kuriuo visi direktoriai sėkmingai susitvarkė.
„Švietimo įstaigų vadovų veikla buvo įvertinta tik gerai arba labai gerai, nebuvo objektyvių priežasčių nė vieno vertinti blogiau. Bendrai paėmus esu patenkintas švietimo įstaigų vadovų darbu. Norint prie kažko prisikabinti, visada priežasčių gali atrasti, tačiau bet kokia pastaba neturėtų būti suprantama ir priimama kaip asmeniškas įžeidimas, tiesiog tai yra paskatos ieškoti kelių, kaip savo veiklą vykdyti kiek įmanoma geriau“, –teigė savivaldybės meras,  negalėjęs išskirti kažkurio vieno mokyklos ar darželio direktoriaus kaip lyderio.

Pasak jo, kažkurio vadovo išskirti ir nenorėtų, nes tai yra nepalyginami dalykai – gimnazijoms keliami vienokie tikslai ir reikalavimai, o mokykloms-daugiafunkciams centrams – kitokie.

Rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas, dalyvavęs rajono vadovo ir švietimo įstaigų direktorių pokalbiuose, patikslino, kad jie buvo vertinami pagal keletą kriterijų: kaip sekėsi įstaigose įdiegti etatinio darbo apmokėjimo modelį, kokiais pasiekimais ir įgyvendinamais projektais galėtų pasigirti, taip pat buvo atsižvelgta ir į asmeninius vadovų veiklos planus, išsikeltus tikslus bei bendruomenės vertinimą.

Prie atlyginimų gaus priedus

Labai gerai įvertinti aštuoni mokyklų direktoriai. Tai Šakių „Žiburio“ gimnazijos direktorė Jūratė Mozūraitienė, Šakių „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas, Kriūkų mokyklos-daugiafunkcio centro vadovė Lilija Liutvinienė, laikinai Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorės pareigas einanti Neringa Motiejaitytė, Gelgaudiškio „Šaltinio“ specialiojo ugdymo centro direktorė Birutė Navikienė, laikinai einanti ir Gelgaudiškio vaikų darželio „Eglutė“ direktorės pareigas, Lukšių Vinco Grybo gimnazijai vadovaujanti Nijolė Šapolienė, kuri laikinai vadovauja ir Gelgaudiškio pagrindinei mokyklai, Sintautų pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Strolys ir Slavikų pagrindinės mokyklos vadovas Juozas Rakickas. Šių direktorių atlyginimai padidės 15 proc.

Gerai įvertinta devynių ugdymo įstaigų vadovų – Šakių rajono meno mokyklos direktoriaus Einaro Martinaičio, Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centrui vadovaujančios Romos Paškevičiūtės, Griškabūdžio gimnazijos direktoriaus Arūno Šalnaičio, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos direktoriaus Romo Eikevičiaus, Šakių vaikų lopšelio-darželio „Berželis“ vadovės Linos Viliūšienės, Šakių vaikų lopšelio-darželio „Klevelis“ direktorės Vilijos Butikienės, Roberto Sako, laikinai vadovaujančio Kidulių pagrindinei mokyklai, Žvirgždaičių progimnazijos direktoriaus Gintauto Pranskaičio – veikla. Jiems prie atlyginimo prisidės 5 proc. priedas.

Pasak E. Pauliukėno, mero ir švietimo įstaigų vadovų pokalbyje buvo išsiaiškinta, kaip vadovai įvykdė užduotis, kaip jiems sekėsi, kaip jie tai komentuoja, kuo džiaugiasi, o ką darytų kitaip, taip pat kokius tikslus jie išsikėlė šiems metams. Jo manymu, susidarė įspūdis, kad direktoriai pakankamai kompetentingi, be to, savo vertinimą pateikusios švietimo įstaigų bendruomenės savo vadovų veiklą įvertino taip pat tik gerai arba labai gerai.

Pritaria Švietimo įstatymo pataisoms

Šiuo metu keletas mokyklų jau kuris laikas neturi savo nuolatinių vadovų dėl to, kad koją pakiša privalomas kompetencijų vertinimo testas. Vedėjo manymu, konkursas užimti švietimo įstaigos vadovo pareigas turėtų vykti, tačiau testas neturėtų būti pagrindiniu reikalavimu – kokius vadovus parinkti, galėtų nuspręsti rajono vadovai, o testavimo klausimus nesunkiai paruoštų ir savivaldybių Švietimo skyrių specialistai. Jis informavo, kad šiuo metu jau yra gavęs raštą apie Seimo narių iniciatyvą – taisyti švietimo įstatymo reikalavimus, kad po penkerių metų kadencijos mokyklų vadovams nereikėtų papildomai laikyti kvalifikacinio testo, o užtektų tik dalyvauti konkurse. E. Pauliukėnas teigė tokiam taisymui pritariantis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px