Pirmųjų mokyklinių brandos egzaminų rezultatai

Paaiškėjo pirmųjų mokyklinių brandos egzaminų (menų ir technologijų) rezultatai. Šiemet egzaminai vyko anksčiau nei praėjusiais metais. Kaip ir kasmet, populiaresnis buvo technologijų egzaminas. Jį rinkosi dvigubai daugiau abiturientų.

Mokyklinį menų brandos egzaminą rinkosi 32 kandidatai, daugiausiai Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijose. Penki mokiniai apsigalvojo ir jo nelaikė. Vidutinis visų laikiusiųjų balas – 8,89 (pernai – 8,91). 15 iš 27 moksleivių įvertinti aukščiausiu balu. 10 iš jų – Kudirkos Naumiesčio gimnazistai. Geriausiai šį egzaminą išlaikė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos abiturientai. Jų vidutinis balas – 9,89.
 
Tuo pačiu metu vyko ir technologijų mokyklinis brandos egzaminas. Jį šiemet rinkosi 60 abiturientų, daugiausiai Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje. Aštuoni iš visų kandidatų į jį neatvyko. Vidutinis visų laikiusiųjų balas – 8,63 (pernai – 8,03). 21 iš 52 moksleivių įvertintas aukščiausiu balu. 15 iš jų – Kudirkos Naumiesčio skyriaus moksleiviai, apskritai geriausiai išlaikę šį egzaminą. Bendras išlaikiusiųjų vidurkis – 9,32.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px