Rajono moksleiviai stovykloje mokėsi pažinti save

stovyklaBirželio 13 - 15 dienomis net keturių rajono mokyklų, dalyvaujančių projekte „Saugi mokykla“, atstovai leido laiką stovykloje, įsikūrusioje Dalios sodyboje esančioje Stasiūnų kaime (Kaišiadorių rajone). Sintautų pagrindinės, Šakių „Varpo“ ir Lekėčių vidurinių mokyklų bei Griškabūdžio gimnazijos moksleiviai stovykloje ilsėjosi kartu su savo vadovėmis - pedagogėmis Jūrate Arštikaitiene, Aukse Makūniene, Ingrida Kasparavičiene ir Daiva Piečaityte.

Nuotr. Moksleiviai džiaugėsi poilsiu ir savęs pažinimo užsiėmimais projekto „Saugi mokykla“ stovykloje.

Pasak J.Arštikaitienės, tokios stovyklos projekto dalyviams organizuojamos jau trečius metus. Šiais metais visas dėmesys buvo skirtas savęs pažinimui. Užsiėmimus vaikams vedė jogos ir fraktalų piešimo specialistė Brigita Paulauskienė. Formaliai fraktalas – geometrinis objektas, kurio atskirose dalyse galima pamatyti jį patį, ar bent jau kažką labai panašaus į visą fraktalą. Kai mes rankose laikome fraktalinį piešinį, būtina suvokti, jog tai – ne paprastas piešinys, o nuostabus, unikalus kūrinys, kuris kaip veidrodis atspindi autoriaus individualumą. Net pati smulkiausia dalelė čia atkuria ir atkartoja visa tai, kas jam būdinga.
 
Ne visada tiek vaikams, tiek suaugusiems lengva priimti save tokį, koks esi. Būti savimi nėra lengva, kai kasdien aplinkui gausu mus vertinančių ir teisiančių už kitokį poelgį, apsirengimą ar mintį. Pajusti save padeda šokio meditacija. Šio meno stovyklautojus mokė šokio ir judesio trenerė Agnė Zinkevičiūtė. Būti savimi vaikus drąsino ir patarimų negailėjo psichologas Evaldas Karmaza.  Apie tai, kokią įtaką mums daro aplinka ir kaip būti laimingam, savo mintimis dalijosi sąmoningumo mokyklos „Gyvenimo rytas“ įkūrėjas Robertas Karvauskas.

„Manau, kad įvairūs mokymai, žaidimai, pabuvimas kartu, vakarai prie laužo davė peno per vasarą brandinti naujas idėjas, - tikino J.Arštikaitienė. - Jas bus galima įgyvendinti ateinančiais metais kuriant saugesnę mokyklą.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.