Jėgas išbandė jaunieji rajono matematikai

Gegužės 7 dieną Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje vyko jau trečiasis integruotas matematikos, informacinių technologijų ir ekonomikos renginys 5 - 8 klasių mokiniams „Pinigų matematika“. Jo tikslas - supažindinti mokinius su pinigų istorija Lietuvoje, Europos valiutų kursais, mokytis taikyti matematikos, ekonomikos ir IT žinias gyvenime ir praktinėje veikloje.
 
Renginyje dalyvavo devynios komandos iš Griškabūdžio ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Šakių „Varpo“, Kriūkų, Plokščių, Gelgaudiškio vidurinių,  Paluobių ir Kidulių pagrindinių mokyklų bei Žvirgždaičių progimnazijos jaunieji matematikai. Renginį organizavusios Gelgaudiškio vidurinės mokyklos matematikos mokytojos Aurelija Vaičaitienė ir Valda Valaitienė bei informacinių technologijų mokytoja Aušra Matulaitienė tvirtino, kad vis didėjantis atvykstančių komandų skaičiaus rodo, jog tokie renginiai yra įdomūs jauniesiems rajono matematikams. Šiais metais komandos turėjo įveikti keturias užduotis su įvairiomis valiutomis, pardavimais, bankų veikla, taikė ekonomikos pagrindus praktinėms situacijoms spręsti. Gelgaudiškio vidurinės mokyklos abiturientės Dovilė Jokūbaitytė ir Evelina Sederevičiūtė parengė ir parodė trumpą video apie pinigų istoriją. Varžytuvių metu buvo naudojamos šiuolaikinės mokymo priemonės – kompiuteriai. Pasak V.Valaitienės, įdomiausia ir ko gero painiausia visoms komandoms užduotis – sudėliojus penkių rūšių banknotus didėjimo tvarka surasti kompiuteryje kelią iki užduoties ir ją išspęsti.

Vertinimo komisijai suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad geriausiai šiemet sekėsi Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos II komandai. Ji laimėjo pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Kidulių pagrindinės mokyklos mokiniams. Tretieji liko Lukšių Vinco Grybo gimnazistai.

Po renginio mokytojai dalijosi gerąja patirtimi apie praktinį matematikos taikymą ir integracijos su kitais dalykais galimybes, bendravimo ir bendradarbiavimo perspektyvas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.