Paaiškėjo lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados nugalėtojai

Vasario 13 dieną vyko rajoninė lietuvių kalbos ir literatūros 9 – 12 klasių olimpiada, pritraukusi nemažą jaunųjų lituanistų būrį – beveik pusė iš jų - Šakių „Žiburio“ gimnazijos  moksleiviai.

Tarp 9 – 10 klasių geriausiai pasirodė Sintautų pagrindinės mokyklos moksleivė Ieva Daniliauskaitė (mokytoja D.Orintienė), surinkusi 80 taškų. Antrąją  vietą užėmė Vaiva Frančiakaitė (mokytoja J.Vizgirdienė) iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Ji nuo nugalėtojos atsiliko tik vienu tašku. Trečioje vietoje liko tos pačios mokyklos moksleivis Modestas Matusevičius (mokytoja R.Černiagovskienė), kurio žinios įvertintos 72 taškais.

Tarp 11 – 12 klasių nepralenkiama buvo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Greta Unguvaitytė (mokytoja N.Vaičiulienė), surinkusi 79 taškus. Antroji vieta atiteko Indrei Jančiūtei (mokytoja V.Adomaitienė) iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos. Ji nuo pirmosios vietos laimėtojos atsiliko penkiais taškais. Trečiąją vietą užėmė Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivė Alma Baltrušaitytė (mokytoja N.Vaičiulienė), kurios žinios buvo įvertintos 68 taškais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px