Rūkaliai uždegė vasaros estradą

estradaGruodžio 2 d. apie vidurdienį Šakių J. Lingio parke užsidegė vasaros estrados scena. Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai pamatė, kad iš vasaros estrados sienos rūksta dūmai.

Nuotr. J. Lingio parke prie vasaros estrados esantis ženklas „Nerūkymo zona“ taip pat užkliuvo – šiuo metu jis yra apgadintas.

Išpjovus 0,3 m² dvigubos medinės sienos, rastos sienos viduje degančios šiukšlės, popieriai, sausi lapai. Manoma, kad gaisras kilo dėl tarp dvigubos medinės sienos lentų įmestos nuorūkos. Pati vasaros estrada nenukentėjo, nes apie ką tik įsiplieskusį gaisrą pastebėję žmonės spėjo laiku pranešti ugniagesiams.
 
Ne paslaptis, kad šį objektą yra pamėgę mokiniai, kurie dažnai pertraukų metu čia ateina parūkyti. Netoli vasaros estrados esantis ženklas, kad J. Lingio parkas yra nerūkymo zona, rūkaliams taip pat negalioja – neaišku, kiek laiko šis įspėjamasis ženklas stovi parke užpurkštas dažais, tad ką jis reiškia – niekas negali nustatyti.

Akivaizdu, kad nepilnamečių nebaugina ir įstatymai, kad jiems negalima ne tik rūkyti, bet ir turėti su savimi tabako gaminių. Ką jau kalbėti apie tai, kad tabako gaminiai mūsų šalyje iš viso nepilnamečiams yra neparduodami.

Pastarasis įvykis J. Lingio parke liudija, kokia reali situacija yra mūsų visuomenėje, o kai kurie įstatymai ir toliau galioja ne visiems...

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px