Vasario reidai keliuose

Lietuvos kelių policijos tarnyba informavo, kokios prevencinės priemonės bus organizuojamos keliuose vasario mėnesį.

Vasario 1–14 d. vyksta pėsčiųjų, dviračių vairuotojų ir vadeliotojų kontrolė. Policijos pareigūnai, vykdydami šių eismo dalyvių kontrolę, stebės, ar tamsiuoju paros metu naudojami atšvaitai, dėvimos ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais. Kartu didelis dėmesys bus skirtas ir pėsčiųjų važiuojamosios kelio dalies perėjimo arba ėjimo ja ten, kur draudžiama, kontrolei, ar paisoma eismo reguliavimo signalų, eismo tvarkos automagistralėse.
 
Vasario 8 d. (pirmadienį) vyko transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai.

Vasario 8–14 d. vyksta privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė (saugos diržai, vaikų vežimas automobiliuose, naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant).

Vasario 15–21 d.  vyks krovininių automobilių ir autobusų kontrolė (ši priemonė inicijuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL, dėl to bus vykdoma daugelyje Europos šalių).

Taip pat pareigūnai žada organizuoti vasario 29–kovo 6 d. pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų kontrolę.

Visos prevencinės priemonės skatina eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px