Jaunuoliai tikrinosi žinias

protmusis policija
Nuotr. Artėjančiai Policijos dienai paminėti surengtame protmūšyje dalyvavo penkios komandos.


„Ką žinai apie policiją?“ – tokiu pavadinimu trečiadienį naujajame Šakių rajono policijos komisariate vyko protų mūšis, kuriame varžėsi penkių rajono mokyklų komandos. Konkursas skirtas artėjančiai Policijos dienai paminėti.
 
Renginio organizatorė, Šakių bendruomenių pareigūnė Aušra Mockevičiūtė jaunuoliams parengė klausimus apie policiją: ką reiškia graikiškas žodis „politcia“, kada pirmą kartą Lietuvoje švęsta policijos diena, ko nebuvo 1918 m. įkurtuose Garbės policijos būriuose, kas vadovauja Lietuvos policijai ir pan. Šakių „Žiburio“, Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Kriūkų, Lekėčių ir Sintautų mokyklų moksleiviai turėjo atsakyti į 20 klausimų. Atsakę į klausimą, jie tuoj pat sužinodavo teisingą atsakymą.

Pirmąją vietą žinių kovoje užėmė komanda „Snaiperiai“ iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, nuo jų šiek tiek atsiliko iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos ir Lekėčių mokyklos moksleivių sudaryta Jaunųjų policijos rėmėjų komanda. Trečioje vietoje liko taip pat mišri komanda „Jaunieji policijos rėmėjai kvadratu“. Nugalėtojai buvo apdovanoti policijos komisariato diplomais ir prizais.

„Šio protų mūšio tikslas ne tik patikrinti dalyvių žinias, bet ir suteikti jiems daugiau informacijos apie policiją ir pareigūnų darbą“, – kalbėjo A. Mockevičiūtė.

 Pasak pareigūnės, rugsėjo 16–28 d. vyko mažųjų Šakių rajono gyventojų piešinių konkursas „Policija vaiko akimis“. Gautas didelis pluoštas 5–7 m. vaikučių piešinukų. Artimiausiu metu policijos pareigūnai išrinks geriausius piešinius, jų autoriai taip pat bus apdovanoti prizais.

Spalio 3-iąją Šakių policijos komisariatas atvers duris visiems norintiems apžiūrėti naująjį policijos komisariato pastatą, naudojamus ginklus, technines priemones, bus galimybė susipažinti su Lietuvos policijos istorija, struktūra, galimybe tapti policijos pareigūnais ir policijos rėmėjais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.