Šviesti visuomenę padės kunigai

akelaitis su kunigais
Nuotr. Prie arbatos puodelio rajono dvasininkai ir Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis (dešinėje) bei VĮ „Marijampolės regiono keliai“ eismo saugumo specialistas Egidijus Lovkis (antras iš dešinės) aptarė rūpimus klausimus.


Sausio 18-ąją Šakių rajono policijos komisariate (PK) lankėsi mūsų rajono dvasininkai. Susitikime taip pat dalyvavo VĮ „Marijampolės regiono keliai“ eismo saugumo specialistas Egidijus Lovkis. Pirmąjį tokio pobūdžio susitikimą inicijavo bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė.
 
Susitikimo metu buvo kalbėta apie eismo saugumo problemas: gyventojų supratingumo trūkumą, atšvaitų bei liemenių su šviesą atspindinčiais elementais nedėvėjimą, apie greičio viršijimą, chuliganišką vairavimą, apie kelių būklę, kelių ženklus, Kelių eismo taisyklėse numatytas pėsčiųjų pareigas. Į klausimus taip pat atsakė ir eismo saugumo specialistas E. Lovkis.

Taip pat kalbėtasi apie padidėjusį sukčiavimo mastą, apie smurtą artimoje aplinkoje, turto apsaugą, apie Šakių policijos rėmėjus ir jų vykdomą veiklą.

Šakių rajono PK viršininko Mindaugas Akelaitis kalbėjo, jog policija rūpinasi gyventojų fiziniu saugumu, o Bažnyčios atstovai – dvasiniu. Todėl susitikimo dalyviams buvo pasiūlyta aktyvinti bendradarbiavimą, paprašyta dvasininkų pagalbos vykdant nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevenciją.

Buvo sutarta, jog dvasininkai pamaldų metu retkarčiais skaitys prevencinius pranešimus, ragins laikytis nustatytų elgesio normų ar kitų taisyklių. Policijos atstovai kartu su dvasininkais bei eismo saugumo specialistu sutarė, jog vasaris bus skelbiamas saugaus eismo mėnesiu. Šį mėnesį pamaldų metu kunigai viešins bendruomenės pareigūnės parengtą pranešimą – raginimą laikytis Kelių eismo taisyklių ir gyventojams primins apie matomus teisės pažeidimus pranešti bendruoju pagalbos telefonu.

Eismo saugumo specialistas E. Lovkis dvasininkams įteikė kalendorių, lankstinukų saugaus eismo tema bei atšvaitų. Šiuo metu kunigai kalėdoja, todėl buvo sutarta, jog atšvaitus ir lankstinukus jie padalins gyventojams. Ateityje, gavėnios laikotarpiu, bus kalbama apie smurtą artimoje aplinkoje, vasaros pradžioje – apie sukčiavimus, turto apsaugą ir t. t. Taip pat buvo sutarta, jog policijos pareigūnai, esant galimybei, dalyvaus ir dvasininkų organizuojamuose renginiuose.

Policijos pareigūnai tikisi, jog tarp policijos ir dvasininkų užsimezgęs ryšys ir bendra veikla duos teigiamų rezultatų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px