Už sutuoktinio sužalojimą neteko laisvės

Slavikuose gyvenanti 38-erių metų moteris, būdama neblaivi, susiginčijo su savo sutuoktiniu ir jam peiliu dūrė į koją bei nugarą. Teismas ją dvejiems metams pasiuntė į pataisos namus.

Praėjusių metų birželio 21 d. vakarą kaltinamoji J. P. sulaukusi į namus sugrįžusio vyro R. P. ėmė su juo konfliktuoti, nes vyras ją barė, kad ji per daug išgėrusi. Teisme moteris pasakojo, kad nepamena, iš kur ir kaip ji paėmė peilį, kaip įdūrė vyrui, nes buvo visiškai girta. Tik pamena, kad pamatė, jog vyrui per koją ir nugarą bėga kraujas, o ji rankoje laiko peilį. Tuomet supratusi, jog tai ji dūrė savo sutuoktiniui į koją bei nugarą. Kodėl ji sužalojo savo vyrą, teismui sakė, kad paaiškinti negali. Ji pripažino, kad sutuoktinis tą vakarą prieš ją jokio smurto nenaudojo. Teisme teigė, kad dėl savo poelgio išgyvena ir nuoširdžiai gailisi.
 
Nukentėjusysis pasakojo, kad namuose rado visiškai girtą sutuoktinę. Valgydamas antro aukšto kambaryje, ant stalo pasidėjo peilį. Žmona nenustojo priekabiauti, juodu ir toliau barėsi. Kai vyriškis netekęs kantrybės atsistojo ir susiruošė eiti valgyti į pirmą namo aukštą, pajuto skausmą dešinėje šlaunyje bei nugaroje. Iš pradžių nesuprato, kas atsitiko, tačiau po to pamatė, kad tiek šlaunyje, tiek nugaroje yra žaizdos, iš kurių bėga kraujas. Vyriškis paskambino sūnui, šis greitai grįžo namo ir iškvietė medikus, kurie sužalotą vyriškį išgabeno į ligoninę.

Teisme nukentėjusysis teigė, kad pretenzijų žmonai neturi, su ja susitaikė, jai atleidžia, civilinio ieškinio nereiškia.

2017 metų sausio 17 d. nuosprendžiu Šakių rajono apylinkės teismas J. P. pripažino kalta padarius nusikaltimą ir skyrė jai dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, kurią kaltinamoji turės atlikti pataisos namuose. Be to, J. P. įpareigota už sutuoktinio gydymą 714, 22 euro sumokėti Valstybinei ligonių kasai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.