Ragina pasirūpinti dviračių apsauga

Atšilus orams, ilgapirščiai dažniau nusitaiko į dviračius. Pareigūnai ragina gyventojus imtis visų įmanomų priemonių šioms transporto priemonėms apsaugoti. Veiksminga ir nieko nekainuojanti dviračių apsaugos nuo vagių priemonė – jų žymėjimas policijoje.

Šiais metais rajone buvo pavogti devyni dviračiai. Policijos pareigūnai teigia, kad dviračių galimai yra pagrobta daugiau, tik žmonės nesikreipė į policiją. Dviračiai dažniausiai vagiami iš laiptinių, sandėliukų, kiemų, ilgapirščių nesustabdo ir tai, kad dviračiai prirakinami.
 
Prasidėjus dviračių sezonui ir siekiant apsisaugoti nuo vagišių, pareigūnai pataria gyventojams net trumpam laikui nepalikti dviračių prie parduotuvių, įstaigų ar kitose viešosiose vietose neprirakintų. Verta pagalvoti apie kokybišką spynelę dviračiui apsaugoti. Pasitaiko, kai dviratį žmogus palieka pritvirtinęs už rato ir grįžęs tik tą ratą teranda. Todėl dviratį geriausiai rakinti prie nejudančio objekto – už rėmo. Reikėtų vengti užkampių, geriausia dviratį palikti žmonių matomoje vietoje ir stebėjimo kamerų matomumo zonoje. Būtina gerai apsaugoti sandėliukus, garažus ar kitas patalpas, kur yra laikomi vertingi daiktai, tarp jų ir dviračiai. Dviračių nakčiai kiemuose neturėtų palikti ir nuosavų namų gyventojai.

Jeigu dviračio apsaugoti nepavyko, apie vagystę reikia nedelsiant pranešti policijai.

„Dviračių žymėjimas – viena iš prevencinių priemonių prieš vagystes ir vienas iš būdų, kaip dviratį atradus galima atsekti jo savininką. Dviračiams ant rėmo graviruojamas unikalus numeris bei priklijuojamas lipdukas, perspėjantis apie tai, kad daiktas yra registruotas policijoje. Tam reikia atsivežti dviratį, turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir žymimo daikto įsigijimo dokumentus“, – sakė Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Ji priminė, kad dėl daiktų žymėjimo prieš tai reikėtų suderinti laiką su ja telefonu 8-640 35325 arba el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Jei žymimų daiktų yra daugiau, policijos pareigūnė suderintu laiku gali atvykti į namus, seniūnijas, bendruomenes ar įstaigas.

Policijos pareigūnai pataria savininkams nufotografuoti savo turimus dviračius. Vagystės atveju nuotrauką būtų galima panaudoti ieškant dviračio arba jį atpažįstant, jei pavyksta pavogtą transporto priemonę rasti.

Gyventojams taip pat patariama dviračius registruoti internetinėje svetainėje www.dviraciuregistras.lt

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.