Vairavo išgėręs – prarado ir teises, ir automobilį

30-metis rajono gyventojas L. D. neblaivus sėdo už sutuoktinės automobilio vairo, už tai gavo solidžią baudą, neteko automobilio bei dvejus metus negalės vairuoti transporto priemones.

Nedirbantis L. D. teismui pasakojo, kad sausio 22 d. popietę sėsdamas prie automobilio „Volvo S+V70“ vairo nesitikėjo, kad dar gali būti „su promilėmis“.

Vyriškis prisipažino, kad alkoholį vartojo iš vakaro ir gėręs buvo nedaug. Teisme teigė, kad gėrė kažkokį stiprų spalvotą alkoholinį gėrimą, kurio pavadinimo nepamena. Žinojo, kad reikės kitos dienos rytą žmoną su vaikais vežti į Šakius pas gydytojus, o po to dar nuvykti su sutuoktine S. D. į Šakių policijos komisariatą apklausoms. Pilietis L. D. pasakojo, kad ryte, nesijausdamas girtas ar pagiringas, sėdo už žmonos S. D. vardu registruoto automobilio „Volvo S+V70“ vairo ir apie 10 val. su žmona ir dviem vaikais bei kaimyne atvažiavo į Šakius. Žmoną su vaikais ir kaimyne paliko prie Šakių ligoninės, o pats nuvažiavo į vieną mieste esančią kavinę pavalgyti pusryčių, mat namuose nespėjo papusryčiauti. Anot kaltinamojo L. D., pavalgęs užsisakė 50 g degtinės, kurią kavinėje išgėrė. Neilgai trukus jam paskambino žmona ir pranešė, kad susitvarkė reikalus, pasakė, kad jis gali atvažiuoti jų pasiimti. Paėmęs žmoną su vaikais ir kaimynę nuvažiavo į policijos komisariatą, nes 13 val. buvo kviečiami ten atvykti. Po policijos atliktų apklausų važiuojantį Šakiuose, Šaulių g., kaltinamąjį L. D. pasivijo policijos automobilis su įjungtais švyturėliais ir sustabdė. Policijos pareigūnai iš karto pareikalavo pasitikrinti girtumą. L. D sutiko ir į alkoholio matavimo prietaisą įpūtė 1,95 prom. Vyras nedelsiant buvo pristatytas į Šakių ligoninę kraujo mėginio paėmimui.
 
Policijos pareigūnai teisme dar patikslino, kad, sustabdžius automobilį „Volvo S+V70“, nuo vairuotojo L. D. sklido stiprus alkoholio kvapas ir dar vairuotojas pateikė negaliojantį bei suskilusį vairuotojo pažymėjimą. L. D. buvo nustatytas 1,95 prom. girtumas, o Šakių ligoninėje medikai patikslino – kraujyje rado 1,72 prom. etilo alkoholio.

Liudytoja, kaltinamojo sutuoktinė S. D., teisme pasakojo, kad sausio 21d. namuose tarp jos ir neblaivaus sutuoktinio kilo žodinis konfliktas. Sutuoktinis pradėjo triukšmauti prie mažamečių vaikų, todėl ji iškvietė policijos pareigūnus ir kitą dieną ji su sutuoktiniu turėjo prisistatyti į Šakių policijos komisariatą apklausai, o prieš tai nuvežti vaikus pas gydytojus į Šakius. Moteris patvirtino, kad automobilio ji pati nevairavo, kadangi jo vairuoti neleido sutuoktinis. Teismui teigė, kad tą dieną išvažiuojant į Šakius pas gydytojus ir į policiją nežinojo, nepastebėjo, kad sutuoktinis yra neblaivus, kitaip būtų nevažiavusi. Prisipažino, kad žinojo, kad jis buvo iš vakaro išgėręs. Manė, kad jis yra išsiblaivęs. Sutuoktinė dar pridūrė, kad vyras automobilį jai nupirko kaip dovaną, kai ji išsilaikė teises.

Pažeidėjas pripažino kaltę ir teismo prašė nekonfiskuoti sutuoktinės automobilio, kuriuo ji kiekvieną darbo dieną vaikus veža į mokyklą.

Teismas L. D. pripažino kaltu ir skyrė 2 tūkstančių eurų baudą, uždrausdama dvejus metus laiko vairuoti transporto priemones. Automobilis „Volvo S+V70“ buvo konfiskuotas ir perduotas valstybės nuosavybėn.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.