Blokuos pavogtus telefonus

Šalies mobiliojo ryšio operatoriai blokuos vogtus telefonus. Tai reiškia, kad pavogtas telefonas neveiks ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, prisijungusiose prie šios sistemos.

Didžiausios Lietuvos telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“ paskelbė, jog prisijungė prie tarptautinės iniciatyvos keistis vogtų ar pamestų telefonų IMEI (kiekvieno mobiliojo telefono unikalus kodas) numeriais. Paprastai kalbant, jeigu į pamestą arba pavogtą telefoną bus įdėta SIM kortelė, įrenginys paprasčiausiai bus blokuojamas – neveiks ryšys, nebus galima nei skambinti, nei priimti skambučių. Lietuvoje prarastų telefonų duomenų bazė pasieks ir užsienio operatorius. Vadinasi, Lietuvoje iš kišenės ištrauktas telefonas neveiks įdėjus britišką, ispanišką ar bet kokios kitos šalies kortelę. Taigi, perkantiems naudotus mobiliuosius telefonus policija rekomenduoja atkreipti dėmesį į IMEI kodą ir patikrinti jį specialiame portale.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.