Tragiškų įvykių pernai keliuose netrūko

avarija proace2
Lyginant dvejus paskutinius metus, žuvusiųjų skaičius rajono keliuose išaugo. 2019m. žuvo septyni žmonės (2018 m. – du). Paskutinis skaudus įvykis praėjusiais metais įvyko spalį netoli Šakių. D. Pavalkio nuotr.

Šventinis laikotarpis šįmet kaip niekad džiugino policijos pareigūnus – prie vairo sėdo blaivūs vairuotojai. Jeigu dėl vairuotojų keliuose pareigūnai buvo maloniai nustebinti, tai kitų iškvietimų ir konfliktinių situacijų per šventes netrūko.
 
Rajono keliuose šventiniu laikotarpiu neįvyko skaudžių ir tragiškų nelaimių kaip kituose Lietuvos rajonuose, tačiau pareigūnai sulaukė daug iškvietimų malšinti konfliktus artimoje aplinkoje. Anot Šakių rajono policijos komisariato viršininko Aušrio Kvederevičiaus, per šventes netrūko iškvietimų dėl įvairių smurtinių situacijų šeimose, ne paslaptis, kad dažniausiai tuos konfliktus lydi alkoholio vartojimas. Tokių iškvietimų pareigūnai sulaukė daugiau nei įprastomis dienomis ir ne tik rajone, bet ir visoje Marijampolės apskrityje. Tačiau, pareigūnams intensyviai tikrinant automobilių vairuotojų girtumą rajono keliuose ir gatvėse, netikėtumų nebuvo – prie vairo sėdosi blaivūs vairuotojai.

Pasibaigus metams policijos pareigūnai skaičiuoja ir liūdnąją metų statistiką – 2019 m. Šakių rajono keliuose netrūko skaudžių nelaimių. Pernai, palyginus su 2018 m., žūčių skaičius keliuose itin išaugo. Jeigu 2018 m. turėjome tik du žuvusius rajono keliuose, tai 2019 m. žuvo net septyni žmonės. Tarp žuvusiųjų ir automobilių, ir motociklo, ir dviračių vairuotojai, ir viena pėsčioji. Vieną tragišką nelaimę kelyje sukėlė neblaivus automobilio vairuotojas, kuris sugebėjo dar ir pasišalinti iš eismo įvykio vietos.  

Tragiška nelaimė kelyje pernai įvyko vos metams prasidėjus sausiui 4 d. kelyje Kaunas–Šakiai, susidūrus dviem lengviesiems automobiliams, žuvo du žmonės. Iš viso abiem automobiliais vyko šeši asmenys, iš kurių visi likę taip pat patyrė sužalojimų.

2019 m. vasario 13 d. Baltrušių kaime (Barzdų sen.) šalikelėje buvo rastas partrenktas žmogus, o netoliese mėtėsi apgadintas dviratis. Automobilio vairuotojas, kuris partrenkė dviratininką, iš įvykio vietos buvo pasišalinęs, jį pareigūnai surado po kelių valandų Vilkaviškio rajone. Surastas vairuotojas buvo neblaivus.

Pernai liepos mėnesį įvyko net du tragiškai pasibaigę įvykiai – liepos 6 d. Jotyškių kaime (Plokščių sen.) motociklo vairuotojas atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį lengvąjį automobilį. Po smūgio motociklo vairuotojas žuvo. Liepos 13d. kelyje Jurbarkas–Šakiai, Karališkių kaimo ribose (Kidulių sen.), Lenkijos piliečio vairuojamas vilkikas partrenkė dviratininką. Dviratininkui buvo konstatuota mirtis.

Itin tragiška lemtis ištiko vieną pėsčiąją prie pat civilinių kapinių tvoros Gelgaudiškio mieste. Spalio 1 d. Tylos gatvėje važiuodamas atbuline eiga mikroautobuso vairuotojas partrenkė ir mirtinai sužalojo pėsčiąją. Vairuotojas buvo blaivus ir turėjo vairuotojo pažymėjimą.

Spalio 15 d. netoli Šakių miesto, susidūrus dviem automobiliams, iš kurių vienas buvo lengvasis, o kitas krovininis, žuvo lengvojo automobilio vairuotojas.  

Pernai Lietuvos keliuose žuvo 184 asmenys, o 2018 m. – 173. Skaičiai rodo, kad praėjusiais metais keliuose žūčių padaugėjo, o Lietuvos policijos pateikiami duomenys rodo, kad daugiausia keliuose žūsta pėstieji, kurie sužalojami ir pėsčiųjų perėjose, ir užmiesčio keliuose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.