Per parą užsidegė dvi malkinės

gaisras kaimelyje
Gegužės 6 d. ankstų rytą Kaimelio k. (Kidulių sen.) sodybos kieme sudegė malkinė, kuri užsiliepsnojo nuo  to, kad šalia šeimininkai iš vakaro papylė pelenus. PGT nuotr.


Trečiadienį Šakių rajono ugniagesių gelbėtojų komandos vyko į du kaimus gesinti degančių malkinių.
 
Gegužės 6 d. 5.12 val. ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kaimelio k. (Kidulių sen.) Vilties g. dega malkinė. Atvykę gelbėtojai rado malkinę jau degančią atvira liepsna. Pastatas medinis, dengtas šiferiu. Nudegė 10 kv.m pastato stogo, gesinant gaisrą buvo sulietos malkos, tačiau ugniagesiams pavyko išgelbėti už 5 m esantį gyvenamąjį namą. Pasak Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Gintaro Ščajevo, malkinė užsidegė nuo prie malkinės iš vakaro supiltų pelenų.  

Po pietų, 16.47 val.,ugniagesiams pranešta apie degantį ūkinį pastatą Gotlybiškių k. Žaliosios g., kuriame taip pat sukrautos malkos. Gaisrą suvaldė ir užgesino patys gyventojai iki tol, kol atvyko ugniagesiai. Gaisras kilo nuo įkaitusios šildymo lempos, kuri šildė aptvare augintus viščiukus. Medinėje malkinėje sudegė grindys, viščiukų aptvaras, 13 viščiukų, išdegė 1 kv. m medinės pastato sienos. Malkinė medinė, stogas dengtas skarda, tačiau pastatas priblokuotas prie ūkinio pastato, kuris, laimei, nenukentėjo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px