Veido kaukes dėvėti nori ne visi

Už karantino ir saviizoliacijos taisyklių pažeidimus nedrausmingiems gyventojams pagal Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK) gresia nemenkos baudelės. Nuo antro karantino paskelbimo šalyje pradžios lapkričio 7 d. iki praėjusios savaitės rajono policijos pareigūnams neteko bausti jokių fizinių asmenų dėl šių pažeidimų.

Tačiau per pastarąsias dešimt dienų trims rajono gyventojams, kurie nepaklausė geranoriško pareigūnų perspėjimo dėl kaukių nedėvėjimo, teko surašyti protokolus. Nors pagal šį straipsnį nenumatyta, jog pareigūnai privalo pirmiausiai taikyti tik įspėjimą, tačiau šie iš pradžių visada geranoriškai bando įspėti žmones. Pasak Šakių rajono komisariato viršininko Aušrio Kvedervičiaus, vienas iš nubaustųjų kaukę dėvėjo netinkamai – nusismaukęs ant kaklo ir teigė pareigūnams, kad sportuoja, tačiau taip nebuvo, o geranoriško pareigūnų prašymo tinkamai užsidėti kaukę nepaisė, todėl buvo nubaustas. Kitas gyventojas nedėvėjo kaukės ir atsisakė ją užsidėti deklaruodamas, kad jis niekuo neserga. Dar vienas pilietis, pasak viršininko, vaikštinėjo po prekybos centrą nusismaukęs kaukę, deklaruodamas, kad geria kavą, tačiau taip nebuvo, todėl pareigūnai skyrė baudą.  
 
Šiuo metu už pažeidimus fiziniams asmenims ANK numato įspėjimą arba baudą nuo 500 iki 1 tūkst. 500 eurų. Juridiniams asmenims bei jų vadovams – nuo 1 tūkst. 500 iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą pažeidėjui skiriama pusė baudos, t.y. 250 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.