Slavikuose BMW nukirto Šv. Jurgio skulptūrą

avarija koplytstulpis
Skriedamas į pakelę nesuvaldytas BMW ties Slavikais kliudė ir Šv. Jurgio skulptūrą, kurią nukirto ir nunešė net keliolika metrų nuo tos vietos, kur ji stovėjo. V. Kasperavičiaus nuotr.


Šeštadienio rytą netoli Slavikų pagrindinės sankryžos nesuvaldytas BMW automobilis nulėkė į pakelę ir „nuskynė“ Šv. Jurgio skulptūrą. Vairuotojui prireikė medikų pagalbos, automobilį teko vilkti iš laukų, o koplytstulpį, anot jos šeimininko, nežinia, ar dar apsimokės atstatyti.
 
Spalio 16 d. apie 10 val. kelyje Šakiai–Slavikai ties 18 km BMW nulėkė į pakelę. Atvykę į vietą policijos pareigūnai rado nuo važiuojamosios kelio dalies nuvažiavusį ir laukuose prie kelio stovintį apgadintą BMW ir prie jo vaikštantį vyrą (gim. 1963 m.), kuris, kaip nustatyta, vairavęs automobilį ir jo nesuvaldęs, nuvažiavęs nuo kelio važiuojamosios dalies bei kliudęs prie kelio stovinčią medinę skulptūrą. Vairuotojas buvo blaivus, o transporto priemonės dokumentai tvarkingi.

Atvykę medikai išgabeno apžiūrai vairuotoją į Šakių ligoninę.

Įtariama, kad eismo įvykis atsitiko dėl to, jog vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neįvertino meteorologinių ir važiavimo sąlygų.

Pareigūnai susisiekė ir su medinės skulptūros savininku Vintautu Kasperavičiumi. Skulptūra pastatyta dar 2018m. slavikiečio, ilgamečio ūkininko, agronomo V. Kasperavičiaus ir jo šeimos iniciatyva, buvo skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, jos autorius – jurbarkiškis Juozas Videika. Po incidento skulptūros šeimininkas pasiguodė savo feisbuko paskyroje – „buvo Jurgis ir Jurgio nėra“ bei įdėjo ant šono gulinčios skulptūros nuotrauką. Šis pranešimas sukėlė kai kurių komentatorių pasipiktinimą – esą nereikia verkti dėl „medžio gabalo“, svarbiausia, kad vairuotojas liko gyvas. Komentatoriai pasidalino į dvi stovyklas – vieni gynė Slavikams skulptūrą padovanojusį ūkininką, kiti piktinosi, kad šis paviešino įvykį ir žadėjo pasirūpinti medine skulptūra, kad ši vėl būtų atstatyta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.