Mokinių saugumui – policijos dėmesys

policija saugo
Policijos pareigūnai džiaugiasi, kad didžioji dalis moksleivių žino Kelių eismo taisykles ir moka saugiai pereiti gatvę. (G. Bernotienės nuotr.)


Prasidedant mokslo metams, policija rengs įvairias prevencines priemones, o visą mėnesį pareigūnai patruliuos perėjose prie mokyklų bei tikrins vairuotojų blaivumą.
 
Tam žadama pasitelkti šimtus savanorių ir patyrusių bei jaunųjų policijos rėmėjų. Šakių rajone patruliuos du policijos rėmėjai ir septyni jaunieji policijos rėmėjai.

Pareigūnai ketina tikrinti, ar vairuotojai turi teisę vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, segi saugos diržus.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, ar dėvi šalmus.

Bus tikrinamas ir mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumas. Bus stebima, ar vairuotojai, vaikus lydintys pilnamečiai asmenys užtikrina saugų vaikų įlipimą ir išlipimą, laikosi nustatyto keleivių skaičiaus, saugos diržų naudojimo.

Kelių policijos duomenimis, šių metų sausį–liepą šalies keliuose įvyko daugiau nei 1,6 tūkst. eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, maždaug penktadalyje eismo įvykių nukentėjo nepilnamečiai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px